Με μουσική υποδέχτηκαν το πλοίο στον Πειραιά (vid)

«Νομίζω σήμερα το νήμα το οποίο δένει άρρηκτα τους δύο λαούς γίνεται ακόμη πιο ισχυρό»

54874 0

Την ικανοποίηση και τη συγκίνηση του για την ολοκλήρωση του πρώτου ταξιδιού στα πλαίσια της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας εξέφρασε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης κατά την άφιξη στον Πειραιά του πλοίου «M/V Daleela».  Για ενδυνάμωση του άρρηκτου νήματος που δένει τις δύο χώρες έκανε λόγο η Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Σοφία Ζαχαράκη.

Ο δήμος Πειραιά υποδέχθηκε τους επιβάτες του πλοίου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, ολοκληρώθηκε αυτό το ταξίδι μετά από 21 χρόνια. «Νομίζω όπως είπε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χθες ο ομφάλιος λώρος δια θαλάσσης μεταξύ των δύο χωρών επανασύσταται με αυτό το ταξίδι και να καλέσω τόσο τους Κύπριους όσο και τους Ελλαδίτες να το αγκαλιάσουν για να καταστεί βιώσιμο για να το απολαμβάνουν για πάντα» ανέφερε.  Όπως είπε, από αυτή την εξέλιξη προκύπτουν προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Από πλευράς της η Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Σοφία Ζαχαράκη έδωσε τα εύσημα στην Κυπριακή Δημοκρατία για τη δημιουργία της γραμμής «διότι πραγματικά μόχθησε για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα».  Εξέφρασε τη στήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης στο εγχείρημα αφού όπως είπε «στόχος είναι να στηρίζουμε αυτή τη γραμμή να γίνει βιώσιμη, να ενισχυθεί περισσότερο».

«Νομίζω σήμερα το νήμα το οποίο δένει άρρηκτα τους δύο λαούς γίνεται ακόμη πιο ισχυρό. Αυτή η συνεργασία θέλουμε να γίνει πολυδιάστατη», σημείωσε.

Επεσήμανε δε ότι σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου γίνονται προσπάθειες για επέκταση της συνεργασίας και σε άλλες μορφές τουρισμού.

Το πλοίο με τους 155 επιβάτες έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά στις 18.00.

Ακολούθησε τελετή υποδοχής στην παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και νησιώτικης πολιτικής της Ελλάδας Κώστα Κατσαφάδου, του Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκο Κενεβέζο, του αντιδήμαρχου Πειραιά Δημήτρη Καρύδη και άλλων επισήμων.

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: ΚΥΠΕ