Ο καύσωνας χτυπά τον τουρισμό – Τι γίνεται στην Κύπρο

Οικονομικές επιπτώσεις έχει η κλιματική αλλαγή σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο

02A40EFF EC95 454C A937 2FB37F6094B7

Λόγω του συνεχιζόμενου καύσωνα στην περιοχή μας, οι Μεσογειακές χώρες αρχίζουν να χάνουν τουρίστες για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αρκετοί είναι αυτοί που προτιμούν να επισκεφθούν βορειότερες χώρες με πιο δροσερό κλίμα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας Κλεάνθης Νικολαΐδης, τόνισε την επίπτωση της κλιματικής αλλαγής στην οικονομία των χωρών διεθνώς και κατ’ επέκταση στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου.

Τεράστια ζήτηση

Ερωτηθείς σχετικά ο Επίτιμος Πρόεδρος των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Άκης Κελεπέσης, απάντησε ότι δεν έχουν μειωθεί οι κρατήσεις για την χώρα μας το φετινό καλοκαίρι, αντιθέτως «υπάρχει τεράστια ζήτηση και αυξάνονται οι αφίξεις».

Ωστόσο τόνισε την ανάγκη για επαναπρογραμματισμό του τουριστικού προϊόντος.

«Λαμβάνουμε υπόψη την κλιματική αλλαγή, το θέμα του υπερτουρισμού σε κάποιες χώρες και τη μεγάλη ζήτηση για μεγάλα ταξίδια», συμπλήρωσε.

Χειμερινή επένδυση

Σύμφωνα με τον κ. Κελεπέση, θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις διεθνείς αλλαγές και να δοθεί περισσότερη έμφαση στη χειμερινή ζήτηση στη χώρα μας.

«Είναι καιρός να επενδύσουμε στη χειμερινή περίοδο. Δεν πάμε για επιμήκυνση της καλοκαιρινής περιόδου, αλλά για αλλαγές, να επενδύσουμε στους χειμερινούς μήνες», διευκρίνισε.

Πηγή: Sigmalive