Παραμένει ζωντανός ο ΚΟΤ μετά το Υφυπουργείο Τουρισμού

cache 876x3000 Analog medium 173428 204470 13112017

Τροπολογίες, βάσει των οποίων ο ΚΟΤ παραμένει σε λειτουργία, μετά την δημιουργία υφυπουργείου τουρισμού, καταθέτει αύριο στη Βουλή η Κυβέρνηση.  

Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να πετύχει την απαραίτητη πλειοψηφία στη βουλή για τη ψήφιση του προωθούμενου νομοσχεδίου για δημιουργία υφυπουργείου τουρισμού, αποφάσισε να ενσωματώσει στο επίμαχο νομοσχέδιο συγκεκριμένες τροπολογίες, οι οποίες στηρίζονται στη θέση του ΑΚΕΛ για μη κατάργηση του ημικρατικού οργανισμού.
 
Βάσει των τροπολογιών, απαλείφεται η κατάργηση του ΚΟΤ με την ενσωμάτωση του οργανισμού στο Υφυπουργείο. Όπως ανέφερε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΚΟΤ παραμένει επί της ουσίας ζωντανός, διατηρώντας αρμοδιότητες που σχετίζονται με την προώθηση του τουριστικού προϊόντος και κομμάτια που αφορούν την επιθεώρηση τουριστικών καταλυμάτων. 
 
Οι υπόλοιπες πρόνοιες του νομοσχεδίου για την αποκλειστική αρμοδιότητα των θεμάτων τουρισμού στο Υφυπουργείο, παραμένουν.
 
Η συζήτηση των τροπολογιών θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, όπως και το θέμα του Υφυπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο σήμερα δεν συζητήθηκε. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΗΚΟ, δια του βουλευτή του Μαρίνου Μουσιούττα, τόνισε ότι δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τα νομοσχέδια για τα υφυπουργεία, όπως αυτά έχουν κατατεθεί. 

 

Πηγή: inBusiness