Οι πρώτες εικόνες του νέου Toyota Aygo

a 154
a 2714

Μόλις μία μέρα πριν το επίσημο ντεμπούτο στο Σαλόνι της Γενεύης διέρρευσαν αρκετές φωτογραφίες από το -2ης γενιάς- Toyota Aygo, το οποίο φέρει -αναμφίβολα- έναν πιο δυναμικό σχεδιασμό.

Το νέο Toyota Aygo… διέρρευσε στο διαδίκτυο λίγες ώρες πριν το επίσημο ντεμπούτο του που θα πραγματοποιήσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η οποία θα ανοίξει τις πύλες τις για το δημοσιογραφικό κοινό σήμερα. Το 2ης γενιάς Aygo βασίζεται στην πλατφόρμα των… ξαδερφιών εκ Γαλλίας, του νέου Peugeot 108 και Citroen C1, όμως η ιαπωνική φίρμα επέλεξε να διαθέτει σχεδιαστικά μία διαφορετική εμπρόσθια μάσκα, καθώς και ένα ιδιαίτερο πίσω τμήμα.

a1 22

Το νέο Toyota Aygo θα διατίθεται τόσο σε 3θυρο όσο και σε 5θυρο αμάξωμα, ενώ θα υπάρχει και έκδοση με την ανοιγόμενη οροφή (TOP), κάτι που έχουμε δει από το νέο «ανοιχτό» 108 και C1.

a2 12

Η «ομάδα των τριών» εφοδιάζονται με τον ίδιο 3κύλινδρο κινητήρα, ο οποίος στέλνει τη ροπή στον εμπρός άξονα μέσω του χειροκίνητου κιβώτιου ταχυτήτων 5 σχέσεων. Τα τρία μοντέλα θα κατασκευάζονται στην Τσεχία, ενώ δεν πρόκειται να δούμε -σύμφωνα με τα λεγόμενα της Peugeot- diesel κινητήρες μιας και είναι ακριβοί για την ανάπτυξη και κατασκευή τους ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6.

Πηγή: autotriti.gr