UNICARS: Θα επιδιορθωθούν τα επηρεαζόμενα οχήματα

a 16 Νέα Αμμοχώστου
Γραπτές διαβεβαιώσεις από τον Γενικό Διευθυντή της αντιπροσωπείας της Volkswagen έλαβε η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών, πως όλα τα επηρεαζόμενα οχήματα με κινητήρα ντίζελ ΕΑ189 θα επιδιορθωθούν, ενώ τη δαπάνη όλων των διορθωτικών μέτρων θα την καλύψει η Volkswagen AG.

a 1034 Νέα Αμμοχώστου

Επαναλαμβάνεται εξάλλου ότι «τα εν λόγω οχήματα είναι ασφαλή και κατάλληλα για κυκλοφορία».

Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν από την Unicars σχετικά με την τεχνική λύση, όταν θα υπάρχει ενημέρωση από το τμήμα Τεχνικής Ανάπτυξης του ομίλου Volkswagen και αναμένει να εφαρμόσει τις αναγκαίες τεχνικές αναβαθμίσεις το πρώτο τρίμηνο του 2016, εκτιμώντας ότι η εκστρατεία αναβάθμισης θα διαρκέσει ένα χρόνο.

Σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας αναφέρει ότι, ανταποκρινόμενη στις εκκλήσεις της για άμεση ενημέρωση, η Unicars την ενημέρωσε γραπτώς για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει και για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται από τους ιδιοκτήτες επηρεαζόμενων οχημάτων.

Βάσει της επιστολής, η Volkswagen έχει αναπτύξει μια λύση λογισμικού για τις μηχανές EA189 1.2 και 2.0 λίτρων, και τις έχει υποβάλει προς την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Κυκλοφορίας της Γερμανίας και όσον αφορά την μηχανή ΕΑ189 1.6 λίτρων, η Volkswagen θα παρουσιάσει όχι μόνο αναβάθμιση λογισμικού, αλλά και μια τεχνική λύση για αλλαγή κάποιων ανταλλακτικών στον κινητήρα.

Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών, για ομαλότερη διαχείριση του προβλήματος, καλεί τους ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων να επικοινωνούν απευθείας με την αντιπροσωπεία στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο customercare@unicars.com ή να καλούν στο τηλέφωνο 80077560 για περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ