Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα Κοκκινοχωριάτικο upgrade

a 1 Έχει κι εν κι έχει..., Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ
a 49 Έχει κι εν κι έχει..., Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ

Της Ζαφείρως Αναστασίου:

Ως Κοτσινοχωρκάτης/Κοτσινοχωρκάτισσα είσαι και είμαι happy που λέει και το υπέροχο άσμα του Pharell Williams. Έχεις τη θαλασσούα σου να βουτάς το καλοκαίρι, τα ακάμωτα σου να τζιλιέσαι όποτε γουστάρεις, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τις ταβέρνες σου που θα φάεις μεζέ να σπάσεις, τον τραχανά σου handmade, τα παρκούθκια σου να πάεις να κάμεις σούσα-μπέλα και άλλα πολλά. Με άλλα λόγια θα λέγαμε πως είσαι κομπλέ! Δύσκολα μπορείς να πεις ότι έχουμε αμέ αλλά η αλήθεια, γιατί πάντα λαλούμε-γράφουμε αλήθειες, έχουμε κάποιες μικρές ελλείψεις… Μην πανικοβάλλεσαι μικρό μου πόνι, η Ζαφειρένια σου σου έχει φτιάξει λιστούλα…

Dear Mr President,

Τα Κοκκινοχώρια είναι υπέροχα, αλλά για να αγγίξουμε την τελειότητα, που λαλεί και ο φίλος μου ο Παναής, πιστεύω πως επίσης χρειαζόμαστε:

Πανεπιστήμιο!
Το είπε και ο Κίκης Κωνσταντίνου σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Vantage. Το οραματίζομαι από τώρα. Νέοι από διάφορες χώρες να φοράνε φούτερ που θα γράφει όχι HARVARD, OXFORD ή MIT UNIVERSITY, αλλά UNIVERSITY OF AGIA NAPA, LIOPETRI, VRISOYLLES. Χμμμ, θα μου πάει να γίνω πρύτανης ως γεγονός… Υπάρχει κάποια άλλη ξανθιά πρύτανης παγκόσμια τη στιγμή που μιλάμε;; Μάμμα, I am going to make you so proud…!

Εμπορικό Κέντρο aka mall!!
Αχ πόσο πεθυμώ τις εποχές που ήμουν Αγγλία και έμπαινα μες το mall και περπατούσα και περπατούσα και βγάζαν τα πόδια μου νερό, αλλά ήμουν χαρούμενη γιατί τότε υπήρχαν λεφτά και ψωνίζαμε (και επίσης γιατί ήταν εκεί ο αδερφός μου και μου κουβαλούσε τις τσέντες). Τώρα μπορεί να μην υπάρχουν λεφτά αλλά το mall θέλουμεν το, ένεν θέμα προς συζήτηση!! Χρειάζομαι κάπου να θκιανεύκουμε εκείνες τις 3 μέρες του χρόνου που βρέχει στην Κύπρο ρε παιδί μου! Επίσης, άντρες σκεφτείτε το γιατί συμφέρει σας μιας και θα ησυχάζει το κεφάλι σας για πολλές ώρες… Θα φεύγει η γυναίκα σας από το σπίτι για να πάει στο mall. Μέχρι να πάει, να παρκάρει, να φακκήσει 5-6 γυρούς του mall, να πιεί κανένα καφέ, να χαθεί, να βρεθεί, να στραφεί, βλέπεις ολόκληρο ποδοσφαιρικό αγώνα No disturbance!!

Πίστα της formula1!
Κορούες, πρέπει να είμαστε δίκαιες. Για εμάς εζήτησα mall. Επομένως, εν κρίμα τα αγόρια. Χρειάζονται και εκείνα κάτι να ποσκολιούνται. Και εξάλλου η πίστα ωφελεί και εμάς μιας και θα μαζεύονται πολλοί αρσενικοί από όλο τον πλανήτη και θα μπορούμε να επιλέξουμε ελεύθερα.

Starbucks!!
Μαρία μου, Κυριάκο μου, Ευδοκία μου, Χρύσω μου, ξέρετε ότι αγαπώ σας και αγαπώ τα Costa Coffee και πως αυτό δεν είναι τίποτα προσωπικό! Στο κάτω κάτω αφού εβαρέθηκετε να μας βλέπετε κάθε εβδομάδα, χάρη σας κάμω!! Πόσο καιρό επιτέλους μπορώ να παριστάνω την Carrie Bradshaw των Κοκκινοχωρίων χωρίς να πίνω το hazelnut latte μου;;; Ευτυχώς που υπάρχει η ΚΕΑΝΙΤΑ ειδάλλως δεν ξέρω πως θα τα κατάφερνα να προχωρήσω…

Μίνι Χόλυγουντ!!
Ένα έχω να σου πω-γράψω «Εν τζαι κομμένα τα τοπία που έχουμε!!» Γιατί δηλαδή ο Spielberg να μεν γυρίσει τα Σαγόνια του Καρχαρία 3 τζαμέ στο Κάβο Γκρέκο;; Αλλά να μεν φέρει αληθινό καρχαρία μαζί του. Του το απαγορεύω! Κανένα δελφίνι μάλιστα δικαιούται. Και συνεχίζω, γιατί ο Τιτανικός εγυριστήκε μες τες πισίνες και η Kate με το Leo ήταν ούλη μέρα μες τες χλωρίνες;; Γιατί εν ενημέρωσε κάποιος/α τα πλάσματα ότι είμαστε στη διάθεση τους;; Αχ τόση ομορφιά ανεκμετάλλευτη…

Kind regards,

Zafeirenia

ΥΣ. Αφιερωμένο στο Μαρίνο τον πρώτο άνθρωπο που μου έδωσε την ευκαιρία να γράφω τα άρθρα μου… 3 χρόνια «sotiranews»… Είμαι πολύ περήφανη..!