Διέσυρε την Αγία Νάπα η επιβλητική Ομόνοια (video)

a 120 Νέα Αμμοχώστου
a 5798 Νέα Αμμοχώστου

Το ξέσπασμα μεταξύ 49’ και 61’, όπου η Ομόνοια πέτυχε τέσσερα γκολ, έδωσε τους τρεις βαθμούς στους πράσινους, στο ματς της 1ης αγωνιστικής το βράδυ της Κυριακής (02/09).

Το «τριφύλλι» κέρδισε 5-0 την Αγία Νάπα στο άδειο –λόγω τιμωρίας– ΓΣΠ και για έκτη συνεχόμενη σεζόν παίρνει τους τρεις βαθμούς σε ματς πρεμιέρας.

Στο α’ μέρος η Ομόνοια είχε τον έλεγχο, έκανε ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ, με τις δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το μηδέν. Όμως στο β’ ημίχρονο το αυτογκόλ του Φαμπέτα στο 49’ άνοιξε το δρόμο για την Ομόνοια, που μεταξύ 58’ και 61’ πέτυχε άλλα τρία γκολ και «καθάρισε» το ματς.

Οι πράσινοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους από το ξεκίνημα του β’ μέρους και ακόμη και μετά τα τέσσερα γκολ συνέχισαν να είναι σοβαροί και να ελέγχουν το ματς. Μάλιστα λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Φρέντι με πέναλτι πέτυχε το πέμπτο γκολ για την ομάδα του, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα.

Αν και δεν πέτυχε γκολ, ο Νούνο Ασίς ήταν εξαιρετικός. Μοίρασε παιχνίδι, έτρεχε συνεχώς, έβγαλε ασίστ, μέχρι και τάκλιν σε χαμένες μπαλιές έκανε. Πολύ καλός και ο Άντονι Σκαραμοτσίνο που ανέβαινε από αριστερά, ενώ αξίζει να σημειωθεί και η παρουσία του σταθερότατου Ρασίντ Αλαμπί.

* Με λάθη η διαιτησία του Σάββα Ζαφείρη, ο οποίος θα μπορούσε να έδινε πέναλτι στον Σπούνγκιν στο 20’, όμως υπέδειξε θέατρο στον Ισραηλινό.

Γκολ: 49’ Φαμπέτα (αυτ.), 58’ Λεάντρο, 60’ Χριστοφή, 61’ Αβραάμ, 85’ Φρέντι
Κίτρινες: 3’ Σκαραμοτσίνο, 20’ Σπούνγκιν, 42’ Παβίσεβιτς, 79’ Φρέντι / 26’ Μαρκίνιος, 35’ Κατσής
Κόκκινες: –
Διαιτητής: Σάββας Ζαφείρης

Ομόνοια (Νεόφυτος Λάρκου): Λεόνι, Σπούνγκιν, Σκαραμοτσίνο, Παβίσεβιτς, Αλαμπί, Σοάρες (78’ Ζ. Άλβες), Λεάντρο, Ασίς, Χριστοφή (71’ Φρέντι), Αβραάμ (63’ Σκέμπρι), Α. Άλβες.
Στον πάγκο έμειναν οι Λεβίτα, Ντάνιελσον, Μαργκάσα και Εφραίμ.

Αγία Νάπα (Νίκος Νικολάου): Ζάγιατς, Φέλγκεϊτ (62’ Κολοκούδιας), Γκίνιο, Φαμπέτα, Μπαρμπούδης, Κατσάνα, Κατσής, Τζορτζ, Λάζιτς (16’ Ριέρα λ.τρ.), Μαρκίνιος, Σολωμού.
Στον πάγκο έμειναν οι Χρυσοστόμου, Φαούστο, Κατσής , Πιερέττης, Φράγκα.

TIMELINE:
Α’ ημίχρονο
25’ – Ο Λεάντρο εκμεταλλεύτηκε λάθος διώξιμο αμυντικού της Αγίας Νάπας και έκανε το σουτ μπροστά από τον Ζάγιατς, με τον τερματοφύλακα να σώζει.
29’ – Ο Ασίς έκανε τη σέντρα στον Λεάντρο, η κεφαλιά του οποίου μπλοκαρίστηκε από τον Ζάγιατς.
38’ – Σουτ του Χριστοφή από το ύψος της περιοχής, μπλόκαρε ο Ζάγιατς.
39’ – Ο Ριέρα έκανε το σουτ, αναγκάζοντας τον Λεόνι να αποκρούσει με δεύτερη προσπάθεια.
44’ – Ο Αβραάμ δεν μπόρεσε από κοντά, μετά από σέντρα του Σοάρες από δεξιά, να πιάσει όπως ήθελε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Ζάγιατς.

Β’ ημίχρονο
48’ – Σέντρα του Αβραάμ από αριστερά, ο Ασίς κατέβασε στην περιοχή, όμως το σουτ του μπλοκαρίστηκε από την άμυνα.
49’ – ΓΚΟΛ! 1-0, Φαμπέτα (αυτογκολ). Ο Χριστοφή έφυγε γρήγορα από δεξιά, έκανε τη συρτή μπαλιά στην περιοχή, με τον Φαμπέτα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, μπροστά από τον Άλβες που καραδοκούσε.
54’ – Δυνατό σουτ του Ασίς από πλάγια, η μπάλα στα χέρια του Ζάγιατς.
58’ – ΓΚΟΛ! 2-0, Λεάντρο. Ωραίο γκολ από τον Λέο που έκανε στροφή 360 μοιρών γύρω από τον αμυντικό, αφού δέχθηκε πάσα από τον Ασίς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζάγιατς.
60’ – ΓΚΟΛ! 3-0, Χριστοφή. Πανέμορφο γκολ από τον Τζίμη που ξέφυγε ωραία με κούρσα και με δυνατό σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στη γωνιά του Ζάγιατς.
61’ – ΓΚΟΛ! 4-0, Αβραάμ. Ο Ασίς από αριστερά και πλάγια έδωσε στον Άλβες ο οποίος πάσαρε δίπλα στον Αβραάμ που ευστόχησε από κοντά.
73’ – Ο Ασίς έκανε την κούρσα, έδωσε στον Άλβες, το σουτ του οποίου αποκρούστηκε από τον Ζάγιατς.
75’ – Σουτ από την Αγία Νάπα, ο Λεόνι απέκρουσε σε κόρνερ.
85’ – ΓΚΟΛ! 5-0, Φρέντι (πέναλτι). Ο Αγκολέζος, που κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή του Ζάγιατς, ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα δεξιά, στην αντίθετη πλευρά απ’ όπου έπεσε ο Ζάγιατς.
90’+ – Δοκάρι για την Αγία Νάπα με δοκάρι του Φαμπέτα μετά από κεφαλιά σε εκτέλεση φάουλ από πλάγια.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ