Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική Κύπρου (video & photos)

a 96
a 5776

Η Κύπρος ξεκίνησε με ήττα την προσπάθεια στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς γνώρισε με σκορ 3-1 από την Αλβανία στα Τίρανα. Η ομάδα είχε καλή απόδοση κατά διαστήματα, όμως οι γνωστές αδυναμίες της στέρησαν την ευκαιρία να εξασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα που ήταν και ο στόχος. Ο τραυματισμός του Γιωργαλλίδη στο ημίχρονο έπαιξε καθοριστικό ρόλο, καθώς σε δύο φάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Μάστρου δέχθηκε ισάριθμα τέρματα και πλέον η Εθνική κοιτάζει τον αγώνα της ερχόμενης Τρίτης με την Ισλανδία στο ΓΣΠ.

Δυστυχώς, η ομάδα δέχθηκε μια εύκολη ήττα απέναντι σε μια ομάδα που δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, ωστόσο κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με γκολ του Σαντίγκου στο 36′ με κεφαλιά. Η Κύπρος αντέδρασε και ισοφάρισε με γκολ του Λάμπαν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο δεύτερο ημίχρονο, η μπάλα παίχθηκε κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής, όμως η ομάδα στάθηκε άτυχη στο 57′ όταν ο Βίλα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα.

Ο αγώνας κρίθηκε σε δύο φάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς στο 84′ ο Τσάνι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάστρου που έκανε άστοχη έξοδο, ενώ στο 87′ ο Μποκτανί με μακρινό δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

a1 17

a2 11

a3 9

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Αλβανία (Τζιοβάνι Ντε Μπιάσι): Ουκάνι, Λίλα, Ντάλκου, Τσάνα, Σαντίκου (58′ Χίκα), Βίλα (72′ Μπογκντάνι), Μαβράι, Σαλίχι (81′ Τσανί), Μέχα, Κουκέλι.
Στον πάγκο: Σέχι, Μπερίσα, Οσμάνι, Βέλιου, Λίλα, Αράπι, Ζανούζι, Λίκα, Ρόσι.

Κύπρος (Νίκος Νιόπλιας): Γιωργαλλίδης (46′ Μάστρου), Δημητρίου, Τζούνιορ, Μερκής, Χαραλάμπους, Λαμπάν, Νικολάου, Μακρίδης, Αλωνεύτης, Χαραλαμπίδης (56′ Χριστοφή), Κωνσταντίνου (76′ Αβραάμ).
Στον πάγκο: Κίσσας, Πάρπας, Σολωμού, Αλεξάνδρου, Χαραλάμπους, Ντοπρασίνοβιτς, Σιέλης, Βασιλείου, Μυτίδης.

Πηγή: Shoot and Goal