Πορεία μοτοσικλετιστών στη μνήμη Ισαάκ – Σολωμού (video)

a 172 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 3962 Ειδήσεις, Νέα ΑμμοχώστουΠορεία κατά μήκος της γραμμής καταπαύσεως του πυρός, στη μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τον τουρκικό στρατό τον Αύγουστο του 1996 στη διάρκεια αντικατοχικής εκδήλωσης, είναι σε εξέλιξη από μεγάλη ομάδα μοτοσυκλετιστών.

Η πορεία μνήμης του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού ξεκίνησε χθες από την Πάφο και στάθμευσε στο Μάμμαρι. Η πορεία συνεχίζεται σήμερα με αφετηρία το Μάμμαρι και τελικό προορισμό το Παραλίμνι.

H πορεία των μοτοσυκλετιστών από την Πάφο μέχρι τη Δερύνεια, ενώ περνώντας από τα οδοφράγματα μοιράζουν ενημερωτικό υλικό.

Αύριο θα καταλήξουν στη Δερύνεια, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη των Ισαάκ και Σολωμού.

Στο Παραλίμνι θα τελεστεί το εκκλησιαστικό μνημόσυνο, στο οποίο θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειος.

Η πορεία διοργανώνεται από την «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» που έχει συσταθεί από ανεξάρτητη ομάδα νέων ανθρώπων από το 2008, έχοντας ως βασικό στόχο τη διατήρηση της μνήμης της θυσίας των Ισαάκ – Σολωμού και την ανάδειξη στην κοινωνία μας των μηνυμάτων που πηγάζουν μέσα από τη θυσία δύο συνανθρώπων μας.