Κουγιάλης: “Ορόσημο το υδατικό έργο Κοκκινόκρεμμος επ. Αμμοχώστου (video&photos)

DSC 0800 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Κουγιάλης, Ξυλοφάγου, Ορμήδεια
DSC 0800 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Κουγιάλης, Ξυλοφάγου, Ορμήδεια

Στην επίλυση του διαχρονικού προβλήματος της υδροδότησης της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου προχωρεί η Κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κουγιάλης. Ο Υπουργός Γεωργίας μιλούσε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Παραλιμνίου για την έναρξη της υλοποίησης των εργασιών του υδατικού έργου «Κοκκινόκρεμμος».

Χαρακτηρίζοντας το έργο ως ορόσημο για την περιοχή ο Υπουργός δήλωσε πως «πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στην περιοχή, άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικονομία της ελεύθερης Αμμοχώστου και με την ευημερία και την πρόοδο των κατοίκων της».

XENIS 1631728129 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Κουγιάλης, Ξυλοφάγου, Ορμήδεια

«Από την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου από το Νίκο Αναστασιάδη, είπαμε ότι θα ανασύρουμε όλα τα προβλήματα που είχαμε χρόνια κρυμμένα κάτω από το χαλί για να τα επιλύσουμε πολλά από αυτά» ανέφερε, εκφράζοντας ιδιαίτερη χαρά γιατί με την έναρξη των έργων οι Δεσμεύσεις της Κυβέρνησης υλοποιούνται.

DSC 0796 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Κουγιάλης, Ξυλοφάγου, Ορμήδεια

Με το έργο αυτό δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, «επιλύουμε προβλήματα, αντιμετωπίζουμε διαχρονικές προκλήσεις, στηρίζουμε την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή».

DSC 0801 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Κουγιάλης, Ξυλοφάγου, Ορμήδεια

Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού διασφαλίζεται απρόσκοπτη παροχή νερού στην περιοχή, στηρίζεται η τουριστική βιομηχανία και δημιουργούνται υποδομές και συνθήκες για να περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστική βιομηχανία.

XENIS 16317%2B%25286%2529 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Κουγιάλης, Ξυλοφάγου, Ορμήδεια

Το έργο «Κοκκινόκρεμμος» με προϋπολογισμό €17εκ., περιλαμβάνει αγωγό 26km από την αφαλάτωση της Δεκέλειας προς την περιοχή Κοκκινόκρεμμος, και δεξαμενές 40,000m3 όπου με την αποπεράτωση του διασφαλίζεται η υδατική ασφάλεια της περιοχής για 18 ώρες.

DSC 0807 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Κουγιάλης, Ξυλοφάγου, Ορμήδεια

Από το έργο αυτό θα ωφεληθούν οι Δήμοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας καθώς και οι υπόλοιπες κοινότητες Κοκκινοχωρίων, δηλαδή Ορμήδεια, Ξυλοφάγου, Αυγόρου και Φρέναρος.

Τέλος, ο κ. Κουγιάλης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι η ανάπτυξη και η ευημερία της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.

Χαιρετισμός Υπουργού Γεωργίας σε εκδήλωση για την υλοποίηση του υδατικού έργου Κοκκινόκρεμμος, στο Παραλίμνι


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση που διοργανώνεται με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών του υδατικού έργου Κοκκινόκρεμμος, ένα έργο ορόσημο για την περιοχή.


Από την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου από τον Νίκο Αναστασιάδη, είπαμε ότι θα ανασύρουμε όλα τα προβλήματα που είχαμε χρόνια κρυμμένα κάτω από το χαλί για να επιλύσουμε πολλά από αυτά.


Τώρα ήρθε η ώρα να επιλύσουμε το πρόβλημα της υδροδότησης της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, όπως σας υποσχέθηκα δυο χρόνια νωρίτερα, και είναι μεγάλη η δική μου χαρά σήμερα γιατί ξεκινούμε τα κατασκευαστικά έργα και γιατί οι δεσμεύσεις μας υλοποιούνται.


Έχω πει ότι το έργο Κοκκινόκρεμμος είναι ορόσημο, αφού πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στην περιοχή, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικονομία της ελεύθερης Αμμοχώστου και με την ευημερία και την πρόοδο των κατοίκων της.


Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη παροχή νερού στην περιοχή, στηρίζουμε την τουριστική μας βιομηχανία και δημιουργούμε τις υποδομές εκείνες και τις συνθήκες για να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την τουριστική μας βιομηχανία για να υποδεχθεί ακόμη περισσότερους επισκέπτες.


Αυτό το έργο, που έχει προϋπολογισμό €17.000 εκ., περιλαμβάνει αγωγό 26 χλμ., από την αφαλάτωση της Δεκέλειας προς την περιοχή Κοκκινόκρεμμος, και δεξαμενές 40.000m3, όπου με την αποπεράτωση του διασφαλίζεται η υδατική ασφάλεια της περιοχής για 18 ώρες.


Από το έργο αυτό θα επωφεληθούν οι Δήμοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας, καθώς και οι υπόλοιπες κοινότητες Κοκκινοχωρίων, δηλαδή Ορμήδεια, Ξυλοφάγου, Αυγόρου και Φρέναρος. Με το έργο αυτό, πέραν της στήριξης που παρέχουμε στον τουρισμό, αποδεικνύουμε ότι:


• Επιλύουμε προβλήματα και αντιμετωπίζουμε διαχρονικές προκλήσεις,
• Στηρίζουμε την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών,
• Βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή.


Φίλες και φίλοι,


Με την έναρξη των εργασιών του έργου Κοκκινόκρεμμος, υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας και μετατρέπουμε τις δεσμεύσεις μας σε έργα.


Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου δεν είναι σε δεύτερη μοίρα αλλά η ανάπτυξη και η ευημερία της αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.


Κλείνοντας, να ευχηθώ καλή επιτυχία σε αυτό το σημαντικό έργο και να δηλώσω ότι θα είμαι πάντα δίπλα σας για να βοηθήσω να πετύχετε τους στόχους σας για ανάπτυξη στην περιοχή.

SotiraNews