Ο Σάκης Ρουβάς στη Σωτήρα. Γευμάτισε με μαθητές του Γ’ Δημοτικού (video&photos)

a1 8 Ειδήσεις
a1 98 Ειδήσεις

Μεσημεριανό με τους μαθητές του Τρίτου Δημοτικού Σχολείου Σωτήρας έφαγε χθες, Τρίτη (17/9) ο Σάκης Ρουβάς. Βρέθηκε στην Κύπρο στο πλαίσιο της εκστρατείας εθελοντισμού «Συμμετοχή», εταιρικής κοινωνικής ευθύνης Χαραλαμπίδης-Κρίστης.

Ως ο πρεσβευτής της εκστρατείας εθελοντισμού «Συμμετοχή» και με σύνθημά το «Μαζί γινόμαστε καλύτεροι», ο Σάκης Ρουβάς, γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση, βρέθηκε την Τρίτη στο Τρίτο δημοτικό σχολείο Σωτήρας και έφαγε μεσημεριανό με τους 130 μαθητές.

Οι μαθητές-μέλη της Νεανικής Χορωδίας του Ολοήμερου Σχολείου Σωτήρας τον υποδέχθηκαν με τραγούδια από το ρεμπέτικό τους πρόγραμμα.

a 56 Ειδήσεις

Αφού έπαιξαν μουσική και επιδόθηκαν σε επιδείξεις πολεμικών τεχνών ο Σάκης Ρουβάς και οι μικροί του φίλοι επισκέφθηκαν την τραπεζαρία του σχολείου και απόλαυσαν το μεσημεριανό τους.

Ο Σάκης Ρουβάς έγινε τον περασμένο Ιούνιο πρεσβευτής του προγράμματος “ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ”, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας Χαραλαμπίδης Κρίστης, το οποίο περιλαμβάνει δράσεις και έργα που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής των παιδιών στην Κύπρο. Μιλώντας στα παιδιά ο διάσημος καλλιτέχνης εξήγησε τη σημασία του εθελοντισμού και της ανιδιοτέλειας.

a2 6 Ειδήσεις

“Η συμμετοχή γίνεται ένα δυνατό κύμα αγάπης και εθελοντισμού για τα παιδιά της Κύπρου! Με τη συμμετοχή γινόμαστε -όλοι μαζί- καλύτεροι!”, σχολίασε ο Ρουβάς.

a3 4 Ειδήσεις

Μία από τις δράσεις της εκστρατείας “Συμμετοχή” πραγματοποιήθηκε στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, όπου μαζί με τη βοήθεια του Σάκη Ρουβά σερβιρίστηκαν 130 γεύματα σε παιδιά, στο πλαίσιο του σιτιστικού προγράμματος του ιδρύματος Sophia Foundation for Children.

Ο Σάκης δοκίμασε μακαρόνια του φούρνου, από εθελόντριες οι οποίες μαγειρεύουν για τα παιδιά, με τα οποία και ενθουσιάστηκε.

Ξεκίνησε επίσημα το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω» από το Ίδρυμα Σοφία για τα παιδιά

Το ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά εγκαινίασε την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου το πρωτοποριακό πρόγραμμα Μαγειρεύω και προσφέρω στο Γ’ Ολοήμερο Δημοτικό Σωτήρας.

Το συγκεκριμένο σχολείο επιλέχθηκε μετά από εισήγηση του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης και εκεί το Σοφία έφτιαξε και εξόπλισε κουζίνα η οποία κόστισε 14,000 ευρώ. Σε αυτήν εργάζεται εθελοντικά ομάδα άνεργων μητέρων της περιοχής, που τα παιδιά τους φοιτούν στο σχολείο. Με αυτό τον τρόπο οι γονείς αποφορτίζονται από το οικονομικό κόστος του μεσημεριανού φαγητού ενώ ταυτόχρονα μέσω του Μαγειρεύω και Προσφέρω προσφέρουν μαγειρεύοντας στα παιδιά τους.

Το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά εξασφάλισε σχεδόν όλο το φαγητό για ένα ολόκληρο χρόνο. Αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την συγκινητική προσφορά όλων των υποστηρικτών του Ιδρύματος αλλά και των μεγάλων χορηγών, τις εταιρίες τροφίμων.

Το σιτιστικό πρόγραμμα στηρίζουν:
• Εταιρία Μητσίδης
• Argosy & Unilever
• Γαλακτοβιομηχανία Χαραλαμπίδης Κρίστης ΛΤΔ
• Mακαρονοποιία Αμμοχώστου-Θρίαμβος
• Gabriel St. Protopapas Food Suppliers Limited
• Σάββας Χατζηγιωρκής και Υιοι ΛΤΔ
• Παγκύπρια Εταιρία Αρτοποιών
• Debenhams

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται επίσης από ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως του κ. Σταύρου Χατζηχρήστου και των Μάρκου & Αθηνάς Ιωάννου.

ANT1/SotiraNews.com