Το καλύτερο εστιατόριο της Βρετανίας ανήκει σε Αυγορίτη (video)

CEB11 2 Ειδήσεις, Εστιατόρια, Νέα Αμμοχώστου, Προτάσεις
CEB11 10 Ειδήσεις, Εστιατόρια, Νέα Αμμοχώστου, Προτάσεις

Το εστιατόριο “Papas Fish and Chips” στο Willerby του Ηνωμένου Βσιλείου ανακηρύχθηκε την περασμένη εβδομάδα ως το καλύτερο Takeaway εστιατόριο ολόκληρης της Βρετανίας μέσα από το τάλεντ σόου μαγειρικής του BBC2 “Britain’s Best Takeaways”.

Στην τελική φάση του σόου, οι chefs του Papas Fish and Chips διαγωνίστηκαν με άλλα δύο εστιατόρια από τη Νότια Αγγλία, αποσπώντας τον τίτλο του νικητή.

Ο Ντίνος και ο Γιώργος, ιδιοκτήτες του εστιατορίου στο Willerby σε ανάρτησή τους με βίντεο δήλωσαν πως σε περίπτωση που θα κατακτούσαν τον τίτλο του “Καλύτερου Takeaway εστιατορίου της Βρετανίας” θα προσφέρουν στις 28 Μαρτίου δωρεάν φαγητό για όλους!

CEB1 54 Ειδήσεις, Εστιατόρια, Νέα Αμμοχώστου, Προτάσεις

Ο Σωτήρης Παπαδάμου από το Αυγόρου και τα μεγαλύτερα εστιατόρια Fish and Chips παγκοσμίως.

Ο Σωτήρης Παπαδάμου, 52 ετών σήμερα, το 1984 εγκατέλειψε το Αυγόρου για το Mansfiled του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκεί το 1986 δημιούργησε το πρώτο εστιατόριο Fish and Chips. Η φήμη του εστιατορίου εξαπλώθηκε τόσο πολύ οδηγώντας σήμερα σε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστιατορίων fish and chips στην Αγγλία, με 4 εσιτατόρια στο Hull, ένα στο Scarborough, ενώ στις 6 Απριλίου το καινούριο εστιατόριο Papas θα ανοίξει τις πόρτες του και με 550 καθίσματα, θα είναι το μεγαλύτερο εστιατόριο fish and chips παγκόσμια!

Οι διακρίσεις

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αλυσίδα “Papas” διακρίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού έχει αναδειχθεί το 2015 ως το 5ο καλύτερο εστιατόριο στην Αγγλία, 1ο εστιατόριο της επαρχίας Manchester και κατέκτησε τον τίτλο του 3ου καλύτερου chef στη χώρα.

a3 2 Ειδήσεις, Εστιατόρια, Νέα Αμμοχώστου, Προτάσεις

Η επέκταση στην Κύπρο

Το 2016, η αλυσίδα των πασίγνωστων εστιατορίων, αποφάσισε να “επιστρέψει” στα πάτρια εδάφη και έτσι, άνοιξε το πρώτο εστιατόριο στο Παραλίμνι υπό τη διεύθυνση του Κίκη Παπαδάμου, αδελφού του Σωτήρη, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο του 3ου καλύτερου σεφ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Papas Fish and Chips στο Παραλίμνι πατώντας εδώ

a2 3 Ειδήσεις, Εστιατόρια, Νέα Αμμοχώστου, Προτάσεις

SotiraNews