Το πρώτο στην «βασίλισσα» (video)

a 14
a 5824

Την πρώτη κούπα της χρονιάς για την Ισπανία πανηγυρίζει η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε με 2-1 της Μπαρτσελόνα και σε συνδυασμό με το 3-2 του πρώτου ματς κατέκτησε το τρόπαιο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο πρώτο μισάωρο και άνοιξαν το σκορ στο 11΄ με τον Ιγκουαΐν και έκανε το 2-0 με τον Ρονάλντο στο 19΄.

Στο 28΄ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο όταν ο Αντιράνο αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο Μέσι στο 45΄, όμως, με απευθείας εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 2-1 και έδωσε νέα τροπή στην αναμέτρηση.

Τελικά, το κακό δεύτερο μέρος δεν επέτρεψε να σημειωθεί κάποιο άλλο γκολ και η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Σούπερ Καπ της Ισπανίας.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ξεκίνησε την αναμέτρηση με σύστημα 4-2-3-1, με τον Κασίγιας κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Μαρσέλο, Ράμος, Πέπε και Αρμπελόα. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Αλόνσο και Κεντίρα, με τον Οζίλ να είναι μπροστά τους.

Στα άκρα ήταν οι Ρονάλντο και Ντι Μαρία και στην κορυφή της επίθεσης ο Ιγκουαΐν.

Από την άλλη ο Βιλανόβα ξεκίνησε με σύστημα 4-3-3 και τον Βαλντές στο τέρμα. Οι Πικέ και Μασεράνο ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, με τον Άλμπα στα αριστερά και τον Αντριάνο στα δεξιά.

Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Ινιέστα, Μπούσκετς και Τσάβι και στην επίθεση οι Μέσι, Πέδρο και Αλέξις Σάντσες.

Φόβος και τρόμος η… 30λεπτη Ρεάλ

Εκπληκτική ήταν η εμφάνιση της Ρεάλ Μαδρίτης στα πρώτα τριάντα λεπτά του ματς. Οι παίκτες του Μουρίνιο έδειξαν τις ορέξεις τους από την αρχή, με τον Ιγκουαΐν να αστοχεί σε τετ α τετ πολύ νωρίς.

Την δεύτερη φορά, όμως, που βρέθηκε απέναντι από τον Βαλντές στο 11΄ δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Το γκάζι όμως συνέχισε να είναι πατημένο για την «βασίλισσα», η οποία στο 19΄ με τον Ρονάλντο έκανε και το 2-0.

Ο Μασεράνο έκανε το λάθος και ο Πορτογάλος πήρε την μπάλα με τακουνάκι και με ένα δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Βαλντές.

Μάλιστα, ο Ρονάλντο στο 28΄ είχε μία ακόμα ευκαιρία να βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα, αλλά ο Αντριάνο τον ανέκοψε αντικανονικά ενώ ήταν σε προφανή θέση για γκολ και ο Λαχόθ του έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Με παίκτη παραπάνω και με το σκορ στο 2-0 στο 30΄, οι γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητα και το… πλήρωσαν.

Ο Μέσι δεν συγχωρεί!

Μπορεί το ματς να είχε στραβώσει. Μπορεί να μην είχε κάνει η Μπαρτσελόνα καμία σοβαρή ευκαιρία για γκολ, αλλά μία φάση αρκεί για τον Μέσι.

Ο Αργεντινός σούπερ στα έστησε την μπάλα λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Κασίγιας για να εκτελέσει το φάουλ και με έναν «κεραυνό» έκανε το 2-1 στο 45΄ και έδωσε νέα τροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεν θύμισε clasico στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Οι δύο ομάδες είχαν κακή εικόνα και οι ευκαιρίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού.

Η Ρεάλ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να κρατήσει το υπέρ της σκορ όντας και με παίκτη παραπάνω.

Από την άλλη η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε με τον γνωστό της τρόπο (passing game) να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων και να σημειώσει το γκολ που θα της χάριζε τον τίτλο.

Στα αξιοσημείωτα της επανάληψης ήταν ότι έκαναν το ντεμπούτο τους με τις νέες τους ομάδες, οι Σονγκ και Μόντριτς.

Τελικά, δεν σημειώθηκε κάποιο γκολ και η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την νίκη με 2-1 και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Σκόρερς: 11΄Ιγκουαΐν, 19΄ Ρονάλντο – 45΄Μέσι

Κίτρινες: 20΄ Πέπε, 63΄ Κεντίρα, 73΄ Ράμος – 14΄ Μασεράνο, 50΄ Πικέ

Κόκκινες: 28΄ Αντριάνο

Δοκάρια: 80΄ Ιγκουαΐν

Διαιτητής: Ματέου Λαχόθ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Μαρσέλο, Ράμος, Πέπε, Αρμπελόα, Αλόνσο, Κεντίρα, Ρονάλντο, Εζίλ (83΄ Μόντριτς), Ντι Μαρία (75΄ Καγεχόν), Ιγκουαΐν (81΄ Μπενζεμά)

Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βαλντές, Άλμπα, Πικέ, Μασεράνο, Αντριάνο, Τσάβι, Μπουσκέτς (75΄ Σονγκ), Ινιέστα, Αλέξις (32΄Μοντόγια), Μέσι, Πέδρο

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:


Real Madrid – Barcelona footyroom.com από footyroom
Πηγή: Woop.gr