Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για τη Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (video)

a 69
a 2372

Ο μουσικός Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι ένας από τους υποστηρικτές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που παρουσιάζουν μια σειρά από βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2014.

Μέσα από τα βίντεο αυτά, πάνω από 20 διεθνείς προσωπικότητες εκφράζουν την υποστήριξή τους στους ανθρώπους που αναγκάζονται να ξεριζωθούν και μας καλούν να γνωρίσουμε και να μοιραστούμε τις ιστορίες τους.

H κυπριακή εκστρατεία για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων περιλαμβάνει την παρουσίαση ιστοριών προσφύγων που βρίσκονται στην Κύπρο, σε ιστοσελίδα της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Η εκστρατεία φιλοξενείται στην ιστοσελίδα “www.unhcr.org.cy/refugeestories” και στηρίζεται από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, ο οποίος ενώνει τη φωνή του μαζί με πάνω από 20 γνωστές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο σε μία σειρά από βίντεο για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου.

Eξίσου συγκινητική είναι η ιστορία του Ahmed, 28 χρονών, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο πριν από ένα χρόνο, όταν κλιμακώθηκε ο πόλεμος στο Χαλέπι, την πόλη καταγωγής του. ” Ο θάνατος ήταν παντού. Ανελέητοι βομβαρδισμοί, μαχητικά αεροσκάφη, έθεταν σε κίνδυνο καθημερινά τη ζωή των ανυποψίαστων αμάχων, μεταξύ τους και παιδιά που έτυχε να διασχίζουν το δρόμο,» αναφέρει.

Δείτε περισσότερες ιστορίες προσφύγων που ζουν στην Κύπρο καθώς και άλλων ανθρώπων που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα τους εδώ.