ΑΤΑ, μισθοί, και τρόικα οι κόκκινες γραμμές της ΣΕΚ (video)

a 112 Ειδήσεις
a 5791 Ειδήσεις

Στις κόκκινες γραμμές της ΣΕΚ ενόψει των τελικών συζητήσεων με την Τρόϊκα, για την σύνταξη του κυπριακού Μνημονίου, αναφέρθηκε για πρώτη φορά μιλώντας στην εκπομπή του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1 “Ανοικτή Ακρόαση” με τον Πανίκο Χατζηλιασή, ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης Νίκος Μωυσέως.

Η πορεία της κυπριακής οικονομίας και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με συναίνεση και διάλογο, επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ και την εκπομπή Ανοικτή Ακρόαση με τον Πανίκο Χατζηλιασή, ο κύριος Μωυσέως κάλεσε την κυβέρνηση να επισπεύσει τον διάλογο με τους εμπειρογνώμονες της Τρόϊκα και να καταλήξει σε ένα σωστό Μνημόνιο, με διασφάλιση της ανάπτυξης και συνθηκών προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, ώστε όπως επισημαίνει, να φύγει η κυπριακή οικονομία από την παρατεταμένη αβεβαιότητα στην οποία έχει βαλτώσει τα τελευταία χρόνια.

Ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν πήρε μέτρα, την ώρα μάλιστα που καλπάζει η ανεργία, με αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ειπε αυτά που κερδίσαμε για δεκαετίες να τα εγκαταλείψουμε λόγω της οικονομικής κρίσης.

Και προειδοποιεί ότι τυχόν κατάργηση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής, θα είναι αιτία μιας πρωτοφανούς στα κυπριακά χρονικά εργατικής αναταραχής. Προσθέτοντας ότι το συνδικαλιστικό κίνημα είναι έτοιμο να συζητήσει αλλαγές και εκσυγχρονισμό του θεσμού.

Η Κύπρος μπορει να έχει μια πολύ δυνατή και υγιή οικονομία για την επόμενη δεκαετία αν η κυπριακή οικονομία νοικοκυρευτεί και γινουν οι αναγκαίες αλλαγές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα σε συνδυασμό με την προοπτική του φυσικού αερίου κατεληξε ο κυριος Μωυσεως.

Σταύρος Χαραλάμπους/ΑΝΤ1