Καταγγελία Χ.Τζιοβάνη: “Χάνονται ζωές στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου” (video)

Το θέμα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου καταγγέλλει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ επαρχίας Αμμοχώστου, Χριστάκης Τζιοβάνης.

Σε τηλεφωνική παρέμβασή του στην εκπομπή της τηλεόρασης του SIGMA “Μεσημέρι και Κάτι”, ο κύριος Τζιοβάνης προειδοποίησε ότι η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο είναι ανεξέλεγκτη και ότι υπάρχει κίνδυνος να “χάνονται ζωές”. Όπως ανέφερε σε όλα σχεδόν τα τμήματα υπάρχουν ελλείψεις, ενώ υπάρχουν εξοντωτικές συνθήκες εργασίας σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αποκάλυψε παράλληλα ότι επειδή το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου αντιμετωπίζεται ως Νοσοκομείο υπαίθρου αυτό επηρεάζει τις υπερωριακές αποζημιώσεις των γιατρών, αφού αυτές πληρώνονται με μείωση, με αποτέλεσμα να μην επιθυμούν γιατροί να στελεχώνουν το Νοσοκομείο.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, Δρ. Αμαλία Χατζηγιάννη το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου είναι διαχρονικό, αφού όλα τα τμήματα έχουν λιγότερους γιατρούς εν αναμονή της ψήφισης των νομοσχεδίων για την αυτονόμηση και το ΓΕΣΥ.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι αναφορικά με την υπερωριακή αποζημίωση υπάρχουν ειδικότητες οι οποίες δεν πληρώνονται όπως πρέπει αλλά αυτό είναι θέμα το οποίο το έχει χειριστεί η ΠΑΣΥΚΙ, η οποία έχει δημιουργήσει κατηγορίες ανά επαρχία, και για αυτό τον λόγο κάποιες ειδικότητες είναι περισσότερο “αδικημένες” σε σχέση με άλλες.

Χρηστάκης Τζιοβάνης: “Χάνονται ζωές στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Σε δηλώσεις του στο SotiraNews, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι σχεδόν όλες οι ειδικότητες είναι υποστελεχωμένες, με αποτέλεσμα το ιατρικό προσωπικό να εργάζεται τριπλάσιες ώρες σε σύγκριση με την Ε.Ε. Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχουν περιπτώσεις γιατρών που, όπως είπε, σκέφτονται το ενδεχόμενο να κινήσουν αγωγή στο κράτος.

Κατήγγειλε το γεγονός ότι έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη από τον Υπουργό την στελέχωση του Νοσοκομείου με περισσότερο προσωπικό, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, ενώ, όπως είπε, από το 2015 η κοινοβουλευτική ομάδα της επαρχίας Αμμοχώστου έχει εγγράψει το θέμα στην Κοινοβουλευτική ΕΠιτροπή Υγείας χωρίς αποτέλεσμα.

Σημείωσε και το γεγονός ότι οι υπερωριακές αποζημιώσεις του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Αμμοχώστου είναι κατά το ήμισυ σε σχέση με άλλες πόλεις, αφού το Γ.Ν. Αμμοχώστου συγκαταλέγεται στα Νοσοκομεία Υπαίθρου, παρά το γεγονός ότι το Παραλίμνι θεωρείται πλέον αστικός Δήμος.

Εξήρε παράλληλα τις προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό και η διεύθυνση του Νοσοκομείου, ενώ όπως είπε το κτήριο του Γ.Ν. Αμμοχώστου είναι ένα από τα καλύτερα παγκύπρια.

Τέλος, ανέφερε, ότι η επαρχία Αμμοχώστου συνεισφέρει το 40% στο ΑΕΠ, ενώ όπως είπε οι ανάγκες του Νοσοκομείου είναι αυξημένες κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα κατά τη φετινή περίοδο που αναμένεται κατά πολύ αύξηση στο τουριστικό ρεύμα στην επαρχία Αμμοχώστου, να υπάρχουν φόβοι για μη εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών.

SotiraNews / SIGMA

Ροη Ειδησεων

Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό για ελαχιστοποίηση αρνητικών συνεπειών από έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους

Η Δύναμη της Πολιτικής Άμυνας, μετά από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, σχετικά…

4 Μαΐου, 2024

Eurovision: H Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά στα προγνωστικά του televoting

Οι πρόβες των χωρών που διεκδικούν τη θέση τους στον μεγάλο τελικό της Eurovision έχουν…

4 Μαΐου, 2024

Επ. Αμμοχώστου: Στο τμήμα δύο νεαροί – Επιχείρησαν να θέσουν φωτιά σε ξύλα

Στο πλαίσιο των δράσεων της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, προέκυψαν χθες…

4 Μαΐου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Εκατοστάρι από τον πάτερ Ηράκλη για άλλη μια χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πάτερ Ηράκλης, για άλλη μια χρονιά, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο έστειλε το…

4 Μαΐου, 2024

Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας…

3 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: «Πρέπει να σκληρύνει» έγραφε ο πατέρας που κακοποίησε τον 6χρονο γιο του σε διάδρομο γυμναστηρίου

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο δικαστήριο στο οποίο δικάζεται ο 31χρονος Κρίστοφερ Γκρέγκορ,…

3 Μαΐου, 2024