Ύποπτοι κατάσκοποι αλωνίζουν την Κύπρο (video)

a 164 Ειδήσεις
a 5640 ΕιδήσειςΑλωνίζουν κατάσκοποι της Τουρκίας στις ελεύθερες περιοχές. Εκτός από τους πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, στρατιωτικές εγκαταστάσεις φωτογραφίζουν και ειδικά στρατολογημένοι αλλοδαποί.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές Ασφαλείας του Κράτους από τα απανωτά κρούσματα φωτογράφισης στρατιωτικών εγκαταστάσεων από αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο ή έρχονται ως τουρίστες.

Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, Αστυνομία και Εθνική Φρουρά είναι σε ανοικτή επικοινωνία, ενώ δόθηκαν οδηγίες για συνεχείς και εξονυχιστικούς ελέγχους σε όσους εντοπίζονται να περιφέρονται ύποπτα έξω από στρατόπεδα, στρατιωτικές αποθήκες και υπουργεία.

Η δράση των κατασκόπων τους οποίους στρατολόγησε η Τουρκία για συλλογή φωτογραφικού υλικού, βίντεο και πληροφοριών που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες σε περίπτωση πολέμου, άρχισε σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1 πριν από περίπου 15 ημέρες.

Χαρακτηριστικές σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη είναι οι περιπτώσεις τριών αλλοδαπών, δύο γυναικών οι οποίες φωτογράφιζαν στρατόπεδο στη Λευκωσία και ενός άνδρα ο οποίος θεάθηκε στη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου να φωτογραφίζει άρματα και αξιωματικούς.

Αυξημένα μέτρα επιτήρησης λαμβάνονται επίσης στα αεροδρόμια, λιμάνια και τα οδοφράγματα, ενώ υπό στενή παρακολούθηση βρίσκονται και συγκεκριμένα πρόσωπα, ανάμεσα τους και τουρκοκύπριοι που έρχονται από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.


Πηγή: ΑΝΤ1