Πολύ «βασίλισσα» για να… πεθάνει! (videos, photos)

a 13
a 2398

Να της πάρει το πρωτάθλημα, ναι. Το Champions League όχι!

Παρόλο, που η Ατλέτικο ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 92′, η Ρεάλ κατάφερε να επιστρέψει, να στείλει το ματς στην παράταση και τελικά να κατακτήσει το τρόπαιο για δέκατη φορά στην ιστορία της.

Ο Γοδίν άνοιξε το σκορ στο 36′, αλλά ο Σέρχιο Ράμος στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί, οι “ροχιμπλάνκος” άντεξαν μέχρι το πρώτο τέταρτο της παράτασης.

Στο δεύτερο τέταρτο, η Ρεάλ έκανε… πάρτι. Μπέιλ, Μαρσέλο και Κριστιάνο Ρονάλντο δεν… σεβάστηκαν την κούραση (πνευματική και σωματική) των αντιπάλων τους και πατώντας τους έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης.

Μαζί τους κι ο Κάρλο Αντσελότι που κατέκτησε ως τεχνικός το τρίτο του Champions League.

a4

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με την Ρεάλ Μαδρίτης να μπαίνει ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο του “Ντα Λουζ”.

Ωστόσο, οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι δεν ήταν ουσιαστικοί.

Το πιο αξιοσημείωτο γεγονός στις αρχές του ματς ήρθε με τον Ντιέγκο Κόστα να μην μπορεί να συνεχίσει και τον Σιμεόνε να βάζει στη θέση του τον Αντριάν μόλις στο 9′.

To πρώτο σουτ στην αναμέτρηση ήρθε από τον Ραούλ Γκαρθία στο 13′, ενώ ο ίδιος παίκτης είδε την κίτρινη κάρτα στο 27′ καθώς έκανε σκληρό τάκλιν στον Ντι Μαρία που είχε χώρο μπροστά του και θα μπορούσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός.

Στο 32′ η Ρεάλ θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ. Όμως, ο Μπέιλ, που πήρε την μπάλα από το λάθος του Τιάγκο, είδε το πλασέ του μέσα από την περιοχή να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουρτουά.

a1 2

Και ό,τι δεν έκανε ο Ουαλός κατάφερε να πετύχει τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γοδίν. Ο αμυντικός της Ατλέτικο νίκησε τον Κεντίρα στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας που είχε βγει.. βόλτα στην περιοχή του.

Αυτό ήταν και το τέρμα που χώριζε τις δυο ομάδες στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ατλέτικο ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά. Ο Ραούλ Γκαρθία δεν απείλησε στο 51′ τον Κασίγιας με το σουτ του, ενώ ο Αντριάν κόπηκε μέσα από την περιοχή, λίγο πριν γυρίσει την μπάλα και γίνει επικίνδυνος.

Η ώρα περνούσε, τα νεύρα έσπαγαν αλλά όχι κι η άμυνα της Ατλέτικο από την πίεση της Ρεάλ.

Οι παίκτες του Σιμεόνε έβαζαν το κορμί τους μπροστά στην μπάλα και σε κάθε προσπάθεια της “βασίλισσας” έδειχναν ότι… παίκτης θα περνούσε, μπάλα όχι.

a2

Όλα αυτά όμως δεν τα υπολόγιζε ο Σέρχιο Ράμος. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και το ματς στην παράταση!

Η παράταση

Στο πρώτο μέρος της παράτασης δεν είδαμε κάποια σπουδαία φάση. Στο 110’ όμως ο Γκάρεθ Μπέιλ… επέστρεψε ένα μέρος των 100.000.000 ευρώ που δαπάνησε το περασμένο καλοκαίρι η Ρεάλ γι’ αυτόν.

Με κοντινή κεφαλιά από την σέντρα του Ντι Μαρία, ο Μπέιλ, έκανε το 2-1.

REAL MADRID-ATLETICO MADRID [2-1 GARETH BALE… από scrivoquandovoglio
Σαν να έκανε προπόνηση, στο 118’ ο Μαρσέλο έφτασε στο ύψος της περιοχής της Ατλέτικο και με σουτ του έκανε το 3-1.

REAL MADRID-ATLETICO MADRID [3-1 MARCELO] (24… από scrivoquandovoglio
Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο από το σημείο του πέναλτι και έφτασε έτσι τα 17 γκολ στη διοργάνωση.

REAL MADRID-ATLETICO MADRID [4-1 CRISTIANO… από scrivoquandovoglio
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Φάμπιο Κοεντράο (59′ Μαρσέλο), Κεντίρα (59′ Ίσκο), Μόντριτς, Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά (79′ Μοράτα).

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς (83′ Αλντερβάιρελντ), Τιάγκο Μέντες, Γκάμπι, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (66′ Σόσα), Βίγια, Ντιέγκο Κόστα (9′ Αντριάν Λόπεθ).

Πηγή: woop.gr