Με μεγάλη επιτυχία η τελετή έναρξης των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων με στόχο την επικοινωνία μαθητών παιδιών και εκπαιδευτικών από την Παγκύπρια Σχολή Γονέων (videos)

a2 6
a2 59Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στο Κοινοτικό μέγαρο Φρενάρου η τελετή έναρξης του Πιλοτικού Προγράμματος Στοχευμένων Επιμορφωτικών Δραστηριοτήτων με κεντρικό θέμα: “Ενδυναμωμένοι Γονείς, Ανθεκτικά παιδιά, Αποτελεσματικό Σχολείο.

Η τελετή άρχισε με χαιρετισμούς από εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας, των Λυκείων και Γυμνασίων της Περιοχής, τον Κοινοτάρχη Φρενάρου και τον πρόεδρο της Παγκύπριας Σχολής Γονέων.

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για το καινοτόμο αυτό πιλοτικό πρόγραμμα, που όπως τονίστηκε θα πρέπει να επεκταθεί και στις άλλες επαρχίες. Στο τέλος του πρώτου μέρους της τελετής έναρξης παρουσιάστηκαν ταινίες μικρού μήκους με πολλά νοήματα και με αποδεκτές κυρίως τους γονείς.

Στο δεύτερο μέρος της τελετής έναρξης παρουσιάστηκε διάλεξη από το ψυχολόγο Μάρκο Γιώρκατσο με θέμα “Επικοινωνία μεταξύ γονιών και παιδιών στις διάφορες ηλικιακές φάσεις”.

a1 7

Τέλος έγιναν ερωτήσεις προς το κ. Γιώργατσο και ακολούθησε συζήτηση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα που απευθύνεται σε γονείς εκπαιδευτικούς και παιδιά θα συνεχιστεί της επόμενες μέρες στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κοκκινοχωριών με άλλες Διαλέξεις και Βιωματικά Εργαστήρια στις ημερομηνίες και τις ώρες που αναφέρονται στο πρόγραμμα που κυκλοφόρησε.

Για να δείτε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Σταύρος Ι. Χαραλάμπους