Βίντεο: Επιβάτες καταγγέλλουν ότι έμειναν επί 3 ώρες σε αεροπλάνο χωρίς κλιματισμό στην Αθήνα -Εν μέσω καύσωνα

Βίντεο με τους εγκλωβισμένους μέσα στο αεροπλάνο επιβάτες -Ίδρωναν, έβγαζαν τα ρούχα τους

AEROPLANO ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ, ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Σαν να βρίσκονται σε σάουνα πρέπει να ένιωθαν επιβάτες που καταγγέλλουν ότι έμειναν για τρεις ώρες μέσα σε αεροπλάνο που θα εκτελούσε την πτήση Αθήνα – Ντόχα.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα, εν μέσω καύσωνα, γεγονός που ανάγκασε ορισμένους επιβάτες να βγάλουν τα ρούχα τους, ενώ άλλοι κατέληξαν να «λιποθυμήσουν», καθώς το αεροσκάφος βρισκόταν καθηλωμένο στην άσφαλτο του αεροδρομίου και με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 38 βαθμούς, όπως αναφέρει η The Sun.

Οι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων αθλητών που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Muaythai της IFMA, ισχυρίζονται ότι έμειναν στην πτήση της Qatar Airways χωρίς κλιματισμό. Αναφορές κάνουν λόγο για τεχνική βλάβη στο σύστημα κλιματισμού του αεροπλάνου καθώς ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για τη Μέση Ανατολή. Θέλοντας να τονίσει τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ημέρα στην Ελλάδα, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι είχε εκδοθεί ήδη Έκτακτο Δελτίο Καιρού λόγω του καύσωνα, που ανέφερε πως πολύ θερμές αέριες μάζες θα προκαλούσαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μέχρι την Παρασκευή.

Σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, πολλοί από τους επιβάτες διακρίνονται να βγάζουν τα ρούχα τους, ενώ τα σώματά τους είναι καλυμμένα από ιδρώτα. Τελικά, επιτράπηκε στους επιβάτες να αποβιβαστούν από το αεροσκάφος και να επιστρέψουν στο κτίριο του τερματικού σταθμού του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για να περιμένουν περαιτέρω οδηγίες.

«Η Qatar Airways διαχειρίζεται με άθλιο τρόπο την κατάσταση με την πτήση QR204 από Αθήνα προς Ντόχα», ανέφερε σε βίντεο που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ο Νοτιοαφρικανός φυσιοθεραπευτής Γκαρθ Κόλινς.

«Οι επιβάτες έμειναν εγκλωβισμένοι στο αεροπλάνο για 3,5 ώρες με κλειστές πόρτες και χωρίς κλιματισμό. Οι επιβάτες αφυδατώνονταν και λιποθυμούσαν στο αεροπλάνο. Τελικά, τους επέτρεψαν να βγουν από το αεροπλάνο και τώρα κάθονται σε ουρά χωρίς καμία επικοινωνία από την εταιρεία για το ποια είναι η κατάσταση», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ ισχυρίστηκε ότι ορισμένοι επιβάτες επρόκειτο να χάσουν τις πτήσεις ανταπόκρισης από την Ντόχα και ότι μόνο ένα άτομο ήταν διαθέσιμο να βοηθήσει στο γραφείο ελέγχου εισιτηρίων.

«Στους επιβάτες δόθηκε, τελικά, ένα φλιτζάνι νερό και ένα μικρό αναψυκτικό, εντελώς ανεπαρκές για την ενυδάτωση ενός ατόμου μετά την υποχρεωτική σάουνα στο αεροπλάνο», τόνισε σε άλλο σημείο, ενώ δημοσίευσε ένα βίντεο του μαχητή του Muay Thai Ντάμιαν Κόλινς στο οποίο φαίνεται ο ιδρώτας να στάζει από το σώμα του. «Ο Ντάμιαν είναι ένας αθλητής σε καλή φυσική κατάσταση» είπε και σημείωσε: «Φανταστείτε το άγχος και τον κίνδυνο για κάθε φυσιολογικό άτομο. Ο πυγμάχος, ο οποίος επίσης κατάγεται από τη Νότια Αφρική, επισκεπτόταν την Ελλάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της IFMA.

Σύμφωνα με αναφορές, 49 μέλη της ομάδας Thai Muaythai και κάποιοι Ταϊλανδοί ρεπόρτερ επέβαιναν επίσης στην πτήση. Ο πυγμάχος Thannachai Sidsongpeenong δήλωσε ότι ήταν «σε κατάσταση σοκ» μετά τη δοκιμασία και ένιωσε «τυχερός που ξεπέρασε την κατάσταση». Σύμφωνα με αναφορές, η πτήση έφτασε στην Ντόχα περίπου στις 10.30 π.μ. στις 11 Ιουνίου – με 16 ώρες καθυστέρησης.

Πηγή: iefimerida.gr