Η Βουλή στήνει ξόβεργα για να «πιάσει» τους ακτιβιστές στην Ελ. Αμμόχωστο

FD64BF6A6F3B8F1B8BF64BC25C79C6AB Αμπελοπούλια, Κυνήγι, Λαθροθηρία

Θα συνιστά αδίκημα η παρεμπόδιση άσκησης κυνηγετικής δραστηριότητας σύμφωνα με την πρόταση νόμου που κατατέθηκε και εγκρίθηκε σε πρόσφατη συνεδρία της Επιτροπής Περιβάλλοντος στη Βουλή.

Οι Βουλευτές πλην αυτού των Οικολόγων ενέκριναν την πρόταση νόμου στην οποία συμπεριλαμβάνεται η εξής πρόνοια. «Είναι ένοχο αδικήματος πρόσωπο το οποίο εκ προθέσεων παρενοχλεί, εμποδίσει ή παρεμποδίζει οποιονδήποτε κάτοχο άδειας κυνηγίου εν ώρα άσκησης με νόμιμο τρόπο του αθλήματος του κυνηγίου ή χρησιμοποιεί φυσικό ή τεχνητό οπτικό ακουστικό, οσφρητικό, γευστικό ή φυσικό ερέθισμα για να επηρεάσει τα θηράματα με σκοπό να διαφύγουν τη νόμιμη θήρευση ή χρησιμοποιεί μη επανδρωμένο όχημα ή αεροσκάφος για να επηρεάσει τα θηράματα με σκοπό να διαφύγει ή εισέρχεται σε γραμμή βολής κατόχου άδειας κυνηγίου και θέτει με οποιονδήποτε τρόπο τον εαυτό του σε κίνδυνο».

Σημειώνεται πως από τη σχετική πρόνοια θα εξαιρούνται τα μέλη της Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Θήρας.

Επίσης σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις των κυνηγών η Επιτροπή Περιβάλλοντος επιδιώκει τη μείωση τα εξώδικα πρόστιμα κατά των λαθροθήρων αμπελοπουλιών με ξόβεργα.

Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΕΡ