Κατέκτησε το Wimbledon ο Andy Murray

a 94
a 4109

Ο Αντι Μάρεϊ είναι, πλέον… και με τη «βούλα» ο νέος ήρωας του βρετανικού τένις. Οντας εδώ και πολλά χρόνια ο κορυφαίος Βρετανός τενίστας, το απόγευμα της Κυριακής (7/7) έγραψε ιστορία και στέφθηκε βασιλιάς στο «σπίτι» του.

Ο Σκωτσέζος νίκησε 3-0 σετ (6-4, 7-5, 6-4) τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Wimbledon και έγινε ο πρώτος Βρετανός που κατακτά το φημισμένο τουρνουά του Λονδίνου μετά από 77 χρόνια! Ο προηγούμενος ήταν το 1936 ο Φρεντ Πέρι!

Η πίεση ήταν μεγάλη για τον τενίστα του Ιβαν Λεντ. Κρατούσε… από πέρυσι, τέτοια εποχή, όταν ηττήθηκε στον τελικό του τουρνουά από τον Ρότζερ Φέντερερ και έχασε την ευκαιρία να γράψει τότε ιστορία. Λίγες εβδομάδες αργότερα, το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο ίδιο γήπεδο, στο κεντρικό court του All England Club αποτέλεσε μια διάκριση, αλλά περισσότερο ως παρηγοριά. Φέτος το Νο 2 του κόσμου είχε τη δεύτερη ευκαιρία και δεν την άφησε να πάει χαμένη.

Απέναντι στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, έπαιξε εξαιρετικό τένις και δικαιώθηκε μετά από 3 ώρες και 9 λεπτά αγώνα! Κερδίζοντας τον τελευταίο πόντο, ο Μάρεϊ πέταξε τη ρακέτα του. Πήρε ένα μπαλάκι και το κλώτσησε κάνοντας βολέ σαν τερματοφύλακας. Στη συνέχεια έπεσε στο γρασίδι και το φίλησε, μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή του.

Την ίδια ώρα η μητέρα του, στο μπουθ των καλεσμένων του, ξεσπούσε σε λυγμούς και όλοι οι φίλαθλοι στις εξέδρες, από τον Ντέιβιντ Κάμερον, τον Γουέιν Ρούνεϊ και την Βικτόρια Μπέκαμ μέχρι και τους ηθοποιούς Μπράντλεϊ Κούπερ και Τζέραρντ Μπάτλερ, δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους.