Υπάρχει συναντίληψη επί όλων των θεμάτων, λένε ΚΟΑ και ΥΠΑΝ

Συναντίληψη επί όλων των θεμάτων διαπίστωσαν Υπουργός Παιδείας και νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ

Screenshot 3 5 ΚΟΑ, Υπουργός Παιδείας

Συναντίληψη επί όλων των θεμάτων διαπίστωσαν Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου και νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κατά την πρώτη, εθιμοτυπική, συνάντηση που είχαν σήμερα. Ο δε νέος Πρόεδρος του ΚΟΑ Γιάννης Ιωάννου τόνισε, επίσης, ότι καθώς το 2024 είναι ολυμπιακή χρονιά θέλουν να δώσουν όλα τα εχέγγυα στους αθλητές των ολυμπιακών και παραολυμπιακών αθλημάτων να πετύχουν τους στόχους τους και να έχουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή στο Παρίσι 2024.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, είχε το πρωί της Δευτέρας, στο Υπουργείο Παιδείας, την πρώτη του εθιμοτυπική συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης, η Υπουργός Παιδείας αφού είπε ότι είχαν σήμερα μια πρώτη εθιμοτυπική, αλλά εποικοδομητική συνάντηση, με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ, ευχαρίστησε, στη συνέχεια, το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού για την αγαστή συνεργασία που είχαν.

Αναφερόμενη στη σημερινή συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ, η Υπουργός Παιδείας είπε ότι έχουν θέσει τις βάσεις για την τακτική τους επικοινωνία, σημειώνοντας την αναγκαιότητα γι αυτό, έτσι ώστε να υλοποιήσουν σημαντικές δράσεις του προγράμματος διακυβέρνησης.

«Πρωτίστως να έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο εργασίας, με δράσεις, κοστολόγηση και χρονοδιαγράμματα, έτσι ώστε στο επόμενο διάστημα να βλέπουμε να υλοποιούνται σημαντικά πράγματα για τον αθλητισμό μας. Είναι για μας πολύ σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι ξεκινάμε δυναμικά. Έχουμε όλοι έτσι μια συναντίληψη στο ότι χρειάζεται μια ανανέωση για τον χώρο του αθλητισμού. Ο υγιής αθλητισμός να μπει από πολύ νωρίς στα σχολεία, να διασυνδεθεί δηλαδή και με την εκπαίδευση, αλλά και μετέπειτα με τη νεολαία, να στηρίξουμε τους αθλητές μας που είναι οι πρωταγωνιστές της όλης αυτής προσπάθειας και το Υπουργείο να συνδράμει στην όλη δουλειά που θα κάνει ο ΚΟΑ», συμπλήρωσε.

Η κ. Μιχαηλίδου ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Συμβούλιο του ΚΟΑ, στον Πρόεδρο και στα μέλη.

«Θα είμαστε δίπλα τους σε αυτή την προσπάθεια, με πολύ – πολύ συγκεκριμένο στόχο, μέσα από δράσεις που θα αξιοποιούν πλήρως τα κονδύλια στην βάση των προγραμματικών μας δηλώσεων», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Γιάννης Ιωάννου, σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, για την τεράστια, όπως είπε, αγκαλιά με την οποία τους υποδέχτηκε σήμερα.

«Είχαμε μια πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση, αλλά στην ουσία επικεντρώθηκε και σε θέματα τα οποία όλους μας απασχολούν. Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει συναντίληψη επί όλων των θεμάτων. Αποφασίσαμε να έχουμε τακτικές συνεδρίες για να θέσουμε σε υλοποίηση το κυβερνητικό πρόγραμμα όσον αφορά τον αθλητισμό», είπε.

Μια και διάγουμε ολυμπιακή χρονιά, «θέλουμε να δώσουμε όλα τα εχέγγυα στους αθλητές των ολυμπιακών και των παραολυμπιακών αθλημάτων να πετύχουν τους στόχους τους και να έχουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή στο Παρίσι 2024. Είμαστε σίγουροι ότι με τη στενή συνεργασία με την ΥΠΑΝ θα καταφέρουμε να πάρουμε τον αθλητισμό της Κύπρου ακόμα ένα βήμα πιο μπροστά», κατέληξε ο κ. Ιωάννου.

Πηγή: ΚΥΠΕ