Αχτένιστο αγοράκι γίνεται viral διαθέτοντας δικό του λογαριασμό στο Instagram

Viral έχει γίνει ένα αγοράκι στις ΗΠΑ, που έχει σύνδρομο μαλλιών που δεν χτενίζονται και πλέον διαθέτει δικό του λογαριασμό στο Instagram.

achtenisto agoraki ginetai viral diathetontas diko toy logariasmo sto instagram 1 Instagram, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ, ΗΠΑ, ΜΑΛΛΙΑ, Παιδίατρος, σύνδρομο

Viral έχει γίνει ένα αγοράκι στις ΗΠΑ, που έχει σύνδρομο μαλλιών που δεν χτενίζονται και πλέον διαθέτει δικό του λογαριασμό στο Instagram.

Της: Έπη Τρίμη

Η μητέρα του αγοριού, Katelyn Samples, δήλωσε στο περιοδικό People ότι όταν γεννήθηκε ο Locklan, είχε σκούρα, φαινομενικά συνηθισμένα μαλλιά. Όταν έγινε έξι μηνών, ωστόσο, τα μαλλιά του άρχισαν να γίνονται  όπως της φωτογραφίας ατίθασα. «Γνωρίζαμε ότι ήταν διαφορετικά, αλλά όχι ακριβώς πώς. Και μετά όσο συνέχισε να μεγαλώνει ο μικρός τα μαλλιά του παρέμειναν ατίθασα σαν αχτένιστα».

Η οικογένεια, που ζει στην Τζόρτζια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακάλυψε τι θα μπορούσε να προκαλέσει αυτό το αποτέλεσμα όταν έλαβε ένα μήνυμα στο Instagram από έναν χρήστη, ο οποίος ρώτησε αν το παιδί θα μπορούσε να νοσεί από ένα περίεργο σύνδρομο μαλλιών. Τότε αποφάσισαν να πάνε τον Locklan στο γιατρό και ανακάλυψαν τη διάγνωση.

https://www.instagram.com/p/CXrj6a9rToh/embed/captioned/?cr=1&v=14&wp=822&rd=https%3A%2F%2Fwww.portalenoticias.com.br&rp=%2Fcrianca-nasce-com-cabelo-impenteavel-e-vira-sensacao-na-web-veja-fotos%2F#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A6121.600000023842%7D

Η 33χρονη μητέρα από την Τζόρτζια ανησύχησε. Βλέπεις τη λέξη “σύνδρομο” και σκέφτεσαι “Θεέ μου, συμβαίνει κάτι στο μωρό μου;”. Πονάει;, παραδέχθηκε μιλώντας στο ABC.

achtenisto agoraki ginetai viral diathetontas diko toy logariasmo sto instagram Instagram, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ, ΗΠΑ, ΜΑΛΛΙΑ, Παιδίατρος, σύνδρομο

Έτσι, η Σαμπλς άρχισε να ψάχνει στο Google, ενώ απευθύνθηκε και στον παιδίατρό της. Ο γιατρός της είπε ότι δεν είχε ξανακούσει αυτό το σύνδρομο, αλλά την παρέπεμψε σε παιδίατρο δερματολόγο στην Ατλάντα. Εκεί, ο Locklan διαγνώστηκε με σύνδρομο μαλλιών που δεν χτενίζονται.

Πρόκειται για μια σπάνια γενετική διαταραχή, χαρακτηριστικό της οποίας είναι τα απείθαρχα ξανά μαλλιά, τα οποία στέκονται όρθια και είναι αδύνατο να μείνουν προς τα κάτω αν χτενιστούν. Συχνά εμφανίζεται σε παιδιά από 3 έως 12 ετών.

Όταν κοιτάζεις στο μικροσκόπιο, βλέπεις ότι οι τρίχες αντί για κυλινδρικό έχουν τριγωνικό σχήμα, εξήγησε στο ABC η Δρ. Κάρολ Τσενγκ, παιδίατρος δερματολόγος. Οι επιστήμονες γνωρίζουν μόνο περίπου 100 τέτοιες περιπτώσεις, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη θεραπεία, αλλά συνήθως το πρόβλημα βελτιώνεται ή λύνεται, όταν ξεκινά η εφηβεία.

Τα μαλλιά του Locklan μπερδεύονται εύκολα και είναι πολύ εύθραυστα, εξήγησε η Σαμπλς, που έπειτα από έρευνα κατάφερε να βρει στο Facebook ένα γκρουπ για αυτό το σύνδρομο, όπου τα μέλη του ανταλλάσσουν πληροφορίες για χτενίσματα και προϊόντα. Κάτι που, συμπληρώνει, τη βοήθησε πολύ.

Παράλληλα, άνοιξε έναν λογαριασμό στο Instagram, όπου δημοσιεύει φωτογραφίες του γιου της. Τα μηνύματα που δέχεται είναι εξαιρετικά ευγενικά λέει. Αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί με τον μικρό, κάτι που δεν την ενοχλεί, αρκεί το παιδί να είναι χαρούμενο.

Η Κέιτλιν εξήγησε ότι ενώ η εμφάνιση του αγοριού τραβάει πολλή προσοχή, τα περισσότερα σχόλια είναι ευγενικά και τρυφερά. «Φέρνει ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων. Τώρα που είναι μικρός, του αρέσει η προσοχή και δεν τον νοιάζει», είπε όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας blogdedaltroemerenciano.com.

 

via: Enimerotiko