Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο για φαγητό – Για ποιο πιάτο της φημίζεται

Οι 20 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για φαγητό

Screenshot 13 2 Νάπολη, ΠΟΛΗ, Φαγητό

Η Ευρώπη φημίζεται για το φαγητό της, που συνδυάζει παράδοση, ιστορία και νοστιμάδα. Ωστόσο, υπάρχει μια ευρωπαϊκή πόλη που μπορεί και επίσημα να πει ότι έχει το καλύτερο φαγητό στον πλανήτη.

Το περιοδικό Time Out ερεύνησε χιλιάδες ντόπιους σχετικά με το φαγητό στην πόλη τους για να καταλήξει σε μια ολοκαίνουργια κατάταξη των καλύτερων πόλεων στον κόσμο για φαγητό.

Σε αυτή τη λίστα, η Νάπολη βαθμολογήθηκε ως η καλύτερη πόλη στον κόσμο για την ποιότητα και την προσιτή τιμή της στο φαγητό.

Η προετοιμασία και το μοίρασμα του φαγητού βρίσκεται στο επίκεντρο της κουλτούρας της Ιταλίας, από τα ζεστά, χορταστικά πιάτα που σερβίρονται στο Βορρά, μέχρι όλα τα φρέσκα θαλασσινά που καταβροχθίζονται στα νησιά.

Αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο είναι πασίγνωστη η Ιταλία, αυτό είναι η πίτσα της, και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις πίτσες μαργαρίτα που ανοίγονται, αναποδογυρίζονται και ψήνονται στη Νάπολη (μερικές φορές για μόλις 1 ευρώ).

Screenshot 14 1 Νάπολη, ΠΟΛΗ, Φαγητό
Η πίτσα γεννήθηκε στη Νάπολη τον 19ο αιώνα ως ένα γρήγορο, προσιτό γεύμα για τις εργατικές τάξεις της πόλης, και οι παλιές πιτσαρίες (κυρίως με κέντρο τη Via dei Tribunali, γνωστή και ως Pizza Street) συνεχίζουν να ταΐζουν τους πεινασμένους Ναπολιτάνους σήμερα.

Η Νάπολη δεν ήταν η μόνη πόλη της Ευρώπης που μπήκε στη λίστα. Το Λίβερπουλ ήρθε στο No 11, χάρη στη γενναιόδωρη βοήθεια των συναρπαστικών νέων σεφ και η Σεβίλλη κατατάχθηκε στην 13η θέση, με την τοπική συγγραφέα Άννα Καμίνσκι να λέει ότι η γαστρονομική σκηνή της πόλης «είναι από τις πιο συναρπαστικές στην Ισπανία εδώ και χρόνια».

Το Πόρτο, η Λιόν και η Κοπεγχάγη μπήκαν στο Top 20.

Οι 20 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για φαγητό:

Νάπολη
Γιοχάνεσμπουργκ
Λίμα
Χο Τσι Μινχ
Πεκίνο
Μπανγκόγκ
Κουάλα Λουμπούρ
Μουμπάι
Ντουμπάι
Πόρτλαντ
Λίβερπουλ
Μεδεγίν
Σεβίλλη
Πόρτο
Μαρακές
Λιόν
Σίδνεϊ
Μόντρεαλ
Οσάκα
Κοπεγχάγη

Πηγή: iefimerida.gr