Η εβδομάδα μέσα από τις πιο δυνατές εικόνες

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Η εβδομάδα μέσα από τις πιο δυνατές εικόνες

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μπίλπιν, Αυστραλία: Να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται…

ap 19356361253350 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η μανία των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αυστραλία δεν υποχωρεί, καθώς πάνω από 9 εκατομμύρια στρέμματα έχουν καεί, με τους πυροσβέστες να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ωστόσο να μην είναι εφικτός ο περιορισμός του πύρινου μετώπου. Ένα δέντρο που έχει λαμπαδιάσει ολόκληρο στην περιοχή του Μπίλπιν, με το νερό να μην αρκεί για να σβήσει, είναι μια από τις πλέον χαρακτηριστικές εικόνες.

Στην περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας η θερμοκρασία προβλέπεται να πλησιάσει ξανά τους 40 βαθμούς Κελσίου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για το Φράγμα Ουαραγκάμπα, το οποίο παρέχει νερό στο 80% των 5 εκατομμυρίων κατοίκων του Σίδνεϊ.

Βενετία, Ιταλία: Το χιόνι έδωσε τη θέση του στο νερό

ap 19357347433316 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μπορεί η εποχή να είναι συνδεδεμένη με χιόνια στις περισσότερες περιοχές της Ευρώπης, ωστόσο στη Βενετία η κατάσταση είναι… κάπως διαφορετική. Οι κάτοικοι και οι τουρίστες της ιστορικής πόλης του ιταλικού Βορρά έκαναν Χριστούγεννα στο νερό, καθώς για μια ακόμη φορά πλημμύρισε από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Μπίχατς, Βοσνία/Ερζεγοβίνη: Μια… διαφορετική χριστουγεννιάτικη ιστορία

ap 19357283127362 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Το κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Μπίχατς, που βρίσκεται στα βόρεια της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, αποτελεί ένα σύγχρονο κολαστήριο, καθώς δεν προσφέρει ούτε καν τα στοιχειώδη. Πλήθος ανθρωπιστικών οργανώσεων επιμένουν στο να κλείσει, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να βρουν την έξοδο από αυτό, με κάθε κόστος -σε πολλές περιπτώσεις. Όπως δύο Σύροι πρόσφυγες, που θέλουν να περάσουν στην Κροατία (σε έδαφος Ε.Ε., δηλαδή), παρά τις εντελώς δυσμενείς συνθήκες.

Ταλίν, Εστονία: Εκτός από πρωθυπουργός και σερβιτόρος

ap 19355473424461 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μετά τη μεγάλη εκλογική του νίκη, στην πρόσφατη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, ο Μπόρις Τζόνσον είχε την ευκαιρία να βγει εκτός συνόρων και να επισκεφθεί την Εσθονία, όπου και βρίσκονται βρετανικά στρατεύματα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη βαλτική χώρα ανέλαβε ρόλο σερβιτόρου για τους στρατιώτες, φορώντας και την ανάλογη ποδιά…

Γάζα, Παλαιστίνη: Στο πνεύμα των ημερών εν μέσω πολέμου

ap 19358706242411 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μια ευχάριστη παρένθεση αποτελούν αυτές οι ημέρες για τους κατοίκους της δοκιμαζόμενης Γάζας, καθώς οι χριστιανοί Παλαιστίνιοι γιορτάζουν την έλευση του θεανθρώπου στη Γη, με τα γέλια να παίρνουν τη θέση του πόνου και της οδύνης, που αποτελεί τη συνήθη καθημερινότητα στην περιοχή.

Πεκίνο, Κίνα: Τα Χριστούγεννα είναι η χαρά των παιδιών

ap 19358471088689 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μπορεί η Κίνα να μην έχει και τόσο μεγάλη σχέση με τις χριστιανικές εορτές, ωστόσο τα Χριστούγεννα και το πνεύμα τους «αγγίζει» και ανθρώπους που είναι… ξένοι με την πλήρη σημασία τους. Ειδικά τα παιδιά, που έχουν έναν παραπάνω λόγο να απολαμβάνουν αυτήν την εποχή, όπως αποδεικνύει η εικόνα αυτής της πιτσιρίκας.

Χονγκ Κονγκ: Διαδηλώσεις μέσα σε εμπορικά κέντρα

ap 19360342703293 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ένα σουρεάλ σκηνικό είχε στηθεί αυτές τις ημέρες στο Χονγκ Κονγκ. Ένταση και χημικά με φόντο τον χριστουγεννιάτικο στολισμό και κινητοποιήσεις μέσα σε εμπορικά κέντρα έλαβαν μέρος τις προηγούμενες ημέρες, την ώρα οι διαδηλωτές δεν πτοούνται και ζητούν την «απελευθέρωση» της περιοχής, όπως αναφέρουν και τα συνθήματά τους. Μάλιστα, πρόκειται να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις και την Πρωτοχρονιά…

Ινδία, Ινδονησία: Μαγευτικό σκηνικό και δέος από τα «δαχτυλίδι» της φωτιάς

ap 19360379222486 1 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Από τη Σαουδική Αραβία μέχρι το Ομάν, την Ινδία και τη Νοτιοανατολική Ασία, χιλιάδες άνθρωποι είδαν τον Ήλιο να σχηματίζει ένα δαχτυλίδι… φωτιάς γύρω από τη Σελήνη, σε μια σπάνια έκλειψη. Το φαινόμενο αυτό αναμένεται να επαναληφθεί ξανά σε… μόλις 49 χρόνια από τώρα και όσοι το είδαν στην Ινδονησία, το απήλαυσαν για τα καλά.

ap 19360248821420 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο εκείνοι που… μαγεύτηκαν από την έκλειψη, αλλά και εκείνοι που αναστατώθηκαν. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από κάποια πουλιά στην Ινδία, με το πέταγμά τους να δημιουργεί ένα ξεχωριστό «πορτρέτο».

Μόσχα, Ρωσία: Για κάποιους ήταν λαϊκός ήρωας…

ap 19355406725186 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Πριν από κάποιες ημέρες συμπληρώθηκαν 140 χρόνια από τα γενέθλια του Ιωσήφ Στάλιν. Στη Ρωσία υπάρχουν ακόμη άνθρωποι -αρκετοί όπως δείχνουν κάποιες έρευνες- οι οποίοι θεωρούν τον για πολλά χρόνια ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης ως εθνικό ήρωα και θέλησαν να το διατυμπανίσουν δημοσίως, σε σχετική εκδήλωση που έγινε στη Μόσχα.

Ριάντ, Σαουδική Αραβία: Με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο

ap 19355752412096 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Το ποδόσφαιρο δίνει πάντα μεγάλες συγκινήσεις, ειδικά όταν ένας αγώνας κρίνει τίτλο και απαιτούνται παραπάνω από 90 λεπτά για να φανεί ποια από τις δύο ομάδες θα τον κατακτήσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο αγώνας της Λίβερπουλ με τη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το οποίο κατέκτησε ο αγγλικός σύλλογος στην παράταση (1-0), σε ένα παιχνίδι που… έσπασε καρδιές.