Μητσοτάκης-Μπάιντεν: Με «Νινανάι γιάβρουμ» και «Πέρα στους πέρα κάμπους» μεράκλωσαν στο Λευκό Οίκο

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους ομογενείς να στήνουν κυριολεκτικά χορό έξω από το Λ. Οίκο.

mitsotakis mpainten me ninanai giavroym kai pera stoys pera kampoys meraklosan sto leyko oiko ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ, ΚυριακοΣ ΜητσοτακηΣ, ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους ομογενείς να στήνουν κυριολεκτικά χορό έξω από το Λ. Οίκο.

Οι ομογενείς στον Λευκό Οίκο χόρεψαν με την καρδιά τους, στους ρυθμούς των ελληνικών τραγουδιών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου συναντήθηκε με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Η συνάντηση αυτή τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο στην συνέχεια δόθηκε και μια δεξίωση με αφορμή την συμπλήρωση των 201 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Καλεσμένοι σ’ αυτή την δεξίωση ήταν περίπου 200 Έλληνες της ομογένειας και το ελληνικό χρώμα ήταν διάχυτο στον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο όπως φαίνεται και στα stories που έχουν αναρτηθεί στο Instagram, όλοι όσοι ήταν παρόντες… μεράκλωσαν και άρχισαν να χορεύουν χωρίς σταματημό.
https://www.youtube.com/embed/j5NzXQporh0

To ελληνικό στοιχείο πρωταγωνιστούσε τόσο στο φαγητό με εδέσματα όπως σπανακόπιτα, παντζάρια, ντολμαδάκια και μπακλαβά για γλυκό, όσο και στην μουσική.

Οι καλεσμένοι χόρεψαν το «Πέρα στους πέρα κάμπους» και το «Σήκω χόρεψε κουκλί μου».
https://www.youtube.com/embed/hkQFwgOpP-4

 

via: Enimerotiko