Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

photos Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον πλανήτη ακολουθούν στις επόμενες φωτογραφίες. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας έχουν πάντα τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος και αυτό δεν αλλάζει.

Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του AssociatedPress τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αθήνα, Ελλάδα: Ο Χρήστος Παππάς έπεσε στα χέρια των Αρχών

photos12 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μετά από εννέα μήνες κατά τους οποίους κατάφερνε να παραμένει άφαντος, ο Χρήστος Παππάς έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας το βράδυ της Πέμπτης 1 Ιουλίου. Χθες πέρασε το κατώφλι του Εφετείου και στη συνέχεια πήρε τον δρόμο προς της φυλακές Δομοκού, όπου θα εκτελέσει την ποινή που του έχει επιβληθεί.

Μαϊάμι, ΗΠΑ: Όσο περνά ο χρόνος τόσο οι ελπίδες μειώνονται

photos10 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Στη Φλόριντα μετέβη την Πέμπτη (01/07) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συνοδευόμενος από την πρώτη κυρία Τζιλ, μία εβδομάδα μετά την κατάρρευση του 12όροφου κτιρίου και ενώ οι έρευνες στα χαλάσματα για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων διακόπηκαν, λόγω αστάθειας που παρουσιάζει το μισογκρεμισμένο κτίριο, γεγονός που αποτελεί κίνδυνο για τα σωστικά συνεργεία.

photos4 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται σταθερά, ενώ όσο περνούν οι ώρες τόσο μειώνονται οι ελπίδες να βρεθεί κάποιος ζωντανός κάτω από τα χαλάσματα, την ώρα που πάνω από 140 άνθρωποι αγνοούνται.

Πενσιλβάνια, ΗΠΑ: Μια δικαίωση που σήκωσε αρκετή… σκόνη

photos7 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσιλβάνιας ακύρωσε στις 30 Ιουνίου την καταδίκη του Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση και διέταξε την άμεση αποφυλάκισή του, με τον ίδιο να κάνει το σήμα της νίκης στους φακούς. Η απόφαση αυτή συνιστά πλήγμα για το κίνημα #MeToo, το οποίο αποκάλυψε πολλές υποθέσεις σεξουαλικής βίας με διάσημους δράστες.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: Οι άνθρωποι παίρνουν σταδιακά τις θέσεις από τις κούκλες

photos9 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Κούκλες βιτρίνας χρησιμοποιούνται στα καταστήματα εστίασης στην Τουρκία, προκειμένου να εφαρμόζονται επακριβώς τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Η κυβέρνηση χαλάρωσε τους περιορισμούς τις προηγούμενες ημέρες, αλλά η προσοχή είναι απαραίτητη από όλους.

Γκαουχάτι, Ινδία: Ένας εφιάλτης δίχως τέλος και με πολλά θύματα

photos11 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η Ινδία έγινε χθες η τρίτη χώρα του κόσμου όπου οι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού ξεπέρασαν τους 400.000. Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι θάνατοι έφθασαν τους 400.312, κατά τα επίσημα δεδομένα, αλλά οι ειδικοί θεωρούν πως αυτός ο αριθμός ίσως και να υπερβαίνει το εκατομμύριο. Ένας εφιάλτης δίχως τέλος για τη χώρα και τους κατοίκους της.

Μπογκοτά, Κολομβία: Καθημερινότητα οι εικόνες χάους και ανεξέλεγκτης βίας

photos1 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η αναταραχή που επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό στην Κολομβία συνεχίζεται, με τον κόσμο να διαδηλώνει σταθερά εναντίον της κυβέρνησης, η οποία ωστόσο δεν δείχνει να κάμπτεται. Αντιθέτως, με τη συμβολή των δυνάμεων καταστολής η… απάντηση δίνεται μέσω βίας, κάτι που κάνει την κατάσταση εκρηκτική. Και όλα αυτά την ώρα που έχει ξεσπάσει στη χώρα και μια μετάλλαξη του κορονοϊού.

Πεκίνο, Κίνα: Γιορτή για τα 100 χρόνια με ισχυρά μηνύματα προς τη Δύση

photos2 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η Κίνα γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας, το οποίο βρίσκεται στην εξουσία και δείχνει ότι είναι ακλόνητο. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, προειδοποίησε τις ξένες δυνάμεις «που προσπαθούν να εκφοβίσουν» τη χώρα του ότι «θα σπάσουν τα κεφάλια τους».

Λονδίνο, Αγγλία: Έδιωξε το «φάντασμα» της Γερμανίας, αλλά επανήλθε αυτό του κορονοϊού

photos6 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η Αγγλία επικράτησε με 2-0 του… κακού της δαίμονα, Γερμανίας, για τη φάση των «16» του Euro 2020, το οποίο διεξάγεται με ένα χρόνο καθυστέρηση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Νόειρ δεν μπόρεσε να σταματήσει τους παίκτες των «τριών λιονταριών», που έφεραν μια πρόκριση που ενθουσίασε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους της χώρας.

photos5 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Το γλέντι που ακολούθησε στους δρόμους και τις παμπ ήταν άνευ προηγουμένου, ωστόσο το όλο σκηνικό πήγαινε κόντρα στο… πνεύμα της εποχής, με την πανδημία να υπάρχει και να κάνει και εκείνη την εμφάνισή της… σαν φάντασμα. Μάλιστα, ο ΠΟΥ προειδοποίησε την UEFA ότι ο τρόπος με τον οποίον διεξάγονται οι αγώνες, μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες.

Φουζέρ, Γαλλία: Το Tour de France πάντα δίνει εντυπωσιακές εικόνες

photos3 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο πιο διάσημος ποδηλατικός αγώνας στον πλανήτη είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 18 Ιουλίου, όταν και θα ρίξει αυλαία στο Παρίσι. Στο διάστημα αυτό, εκτός από την προσπάθεια για νίκη, οι φίλαθλοι θα απολαύσουν και μαγικές εικόνες από τη Γαλλία, όπως αυτή που «έπιασε» ο φακός στη Φουζέρ.

 

via: Newsbeast