Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

tetrapli 1 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον κόσμο, ακολουθούν στις επόμενες φωτογραφίες.

Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του AssociatedPress τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μαϊάμι, ΗΠΑ: Ο τραγικός επίλογος της κατάρρευσης του κτηρίου

ap21186101997636 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Στις 5 Ιουλίου έπεσε η αυλαία του τραγικού δυστυχήματος στη Φλόριντα και την ολοκληρωτική κατεδάφιση του κτηρίου που οδήγησε στο θάνατο 54 ανθρώπους. Το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου με τους 12 ορόφους, του λεγόμενου Champlain Towers South, κατέρρευσε μέσα στη νύχτα της 24ης Ιουνίου μέσα σε σύννεφο σκόνης.

Τα σωστικά συνεργεία αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην έρευνα για επιζώντες στα συντρίμμια της πολυκατοικίας με τον τραγικό απολογισμό να μετρά και 86 αγνοούμενους.

Κύπρος, Λεμεσός: Η μεγαλύτερη τραγωδία μετά την εισβολή το 1974

ap21185576142013 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Θλίψη και βουβός πόνος για τη μεγαλύτερη καταστροφή που βρήκε την Κύπρο μετά την τουρκική εισβολή το 1974.

Η φονική πυρκαγιά που έκαιγε για πάνω από 3 μέρες σε περιοχές της Λεμεσού και της Λάρνακας άφησε πίσω της τέσσερις νεκρούς και καμμένη γη σε απόσταση μεγαλύτερη των 55 χλμ.

Λονδίνο, Αγγλία: Λύτρωση και αγωνία για έναν τελικό μετά από 55 χρόνια

ap21188780481496 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Από το βράδυ της Τετάρτης 7/7 η Αγγλία καίγεται από τις αντιδράσεις των φιλάθλων μετά την δύσκολη πρόκριση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στον τελικό του Euro 2020, μετά από ένα εξαιρετικό ματς απέναντι στους εξίσου πολύ καλούς Δανούς με 2-1.

Το κοντράστ των συναισθημάτων και η ευφορία μιας χώρας στις κερκίδες ενός γηπέδου. Την ώρα του αγώνα ωστόσο τα πάντα στο νησί σταμάτησαν. Και οι τηλεοράσεις μπήκαν ακόμα και στα σοκάκια χωριών.

ap21188745628547 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Σικελία, Ιταλία: Η τρομακτική θέα της Αίτνας

ap21186013370302 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Από τον Φεβρουάριο του 2021 η Αίτνα έχει ξυπνήσει. Το ηφαίστειο της Σικελίας ξερνάει λάβα και καπνό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ένας πεζοπόρος αποφάσισε να αποθανατίσει, εν μέσω της βόλτας του στην κοιλάδα Μπουβέ, την απόκοσμη θέα.

Πορτ ο Πρινς, Αϊτή: Μια δολοφονία που βύθισε μια χώρα στο χάος

ap21189016390743 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η δολοφονία του προέδρου Μοΐζ, που χτυπήθηκε από 12 σφαίρες στο σπίτι του μέσα στη νύχτα της Τρίτης 6/7 προς Τετάρτη, διαπράχθηκε από ομάδα 28 ενόπλων, σύμφωνα με την αστυνομία. H δολοφονία βύθισε τη χώρα στο χάος. Οι νέοι ωστόσο για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν τη φτώχεια και τη βία γύρω τους καταφεύγουν στο πιο ασφαλές αποκούμπι: Το παιχνίδι.

Φοίνιξ, ΗΠΑ: Τα όργια του Αντετοκούνμπο δεν ήταν αρκετά

antetokounmpo2 2 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε 42 πόντους στο δεύτερο game των τελικών με τους Φοίνιξ Σανς αλλά τα ρεκόρ του δεν ήταν αρκετά ώστε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Πλέον τα Ελάφια βρίσκονται στα σχοινιά καθώς βρπισκονται πίσω στη σειρά με 2-0 και καλούνται να γίνουν μόλις η 5η ομάδα στην ιστορία του NBA που επιστρέφει από τέτοιο σκορ.

Θιουδάδ Χουάρεζ, Μεξικό: Γιόγκα στα βουνά στον καιρό του κορονοϊού

ap21184787192167 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ποιος είπε ότι η γιόγκα δεν πάει στα βουνά; Οι διοργανωτές του φεστιβάλ γιόγκα Yoga Meeting in the Samalayuca Dunes μετέφεραν τις εργασίες τους έξω από την Θιουδάδ Χουάρεζ. Οι λάτρεις της γιόγκα σχημάτισαν έναν κύκλο σαν ένα σύμβολο ελπίδας για όσους επέζησαν από τον κορονοϊό και σαν μήνυμα τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους.

Σολτ Λέικ, Καναδάς: Κοιτώντας τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής

ap21187090261564 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο Καναδάς είναι από τις χώρες που τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Ακραίες θερμοκρασίες, καταστροφικές φωτιές και ξηρασία. Μία οικογένεια παρατηρεί τα απτά αποτελέσματα της καταστροφής του περιβάλλοντος στην λίμνη Σολτ Λέικ η οποία έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Η πόλη τιμά τους μαχόμενους υγειονομικούς

ap21188625030614 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο και η σύζυγός του βρίσκονται πάνω στο όχημα που διασχίζει τη Νέα Υόρκη σε μία γιορτή-ένδειξη ευγνωμοσύνης στους μαχόμενους υγειονομικούς που εδώ και 17 μήνες δίνουν μία τιτάνια μάχη με την πανδημία.

Μπαλί, Ινδονησία: Η αγωνιώδης προσπάθεια για τη ζωή

ap21187394081201 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Χιλιάδες μωρά θαλάσσιων χελώνων του είδους Λεκάνγκ βγήκαν από τα αυγά τους και ξεκίνησαν το αγωνιώδες και κοπιώδες μαραθώνιό τους μέχρι τον ωκεανό. Σκοπός του ταξιδιού; Η ζωή η ίδια.

Μόσχα, Ρωσία: Καλπάζει ο κορονοϊός, ουρές για τα εμβόλια

ap21187401821098 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Δεν υπάρχει άλλη απάντηση στην επέλαση του κορονοϊού πέραν του εμβολιασμού. Οι Μοσχοβίτες σχηματίζουν τεράστιες ουρές για να λάβουν την πολυπόθητη δόση που θα τους θωρακίσει σε ένα βαθμό απέναντι στην πανδημία. Και αυτό συμβαίνει εν μέσω μιας αρκετά τεταμένης κατάστασης στη χώρα καθώς ο δείκτης νοσηρότητας αυξήθηκε κατά 17% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Γκέινσβιλ, ΗΠΑ: Οι προπονήσεις εντείνονται ενόψει Ολυμπιακών

ap21183621544970 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο κορονοϊός μπορεί να έχει επηρεάσει πλήρως τους Ολυμπιακούς Αγώνες εδώ και δύο καλοκαίρια, ωστόσο η καθημερινότητα των αθλητών δεν σταματά. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του κανόε προπονείται σκληρά ενόψει των αγώνων στη λίμνη Λανιέ στο Ολυμπιακό Πάρκο.

 

via: Newsbeast