Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον πλανήτη ακολουθούν στις επόμενες φωτογραφίες. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας έχουν πάντα τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος και αυτό δεν αλλάζει.

Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του AssociatedPress τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Βόρεια Εύβοια, Ελλάδα: 2021, η χρονιά που ένα νησί έζησε το Blade Runner μέσα από τις φλόγες

Η καταστροφή που συντελέστηκε στη Βόρεια Εύβοια μετά το πέρασμα των καταστροφικών πυρκαγιών που έκαψαν σχεδόν το μισό πράσινο του νησιού για πάνω από 9 μέρες, δεν μπορεί να περιγραφεί ακριβώς με λέξεις.

Και πώς θα μπορούσε να χωρέσει άλλωστε. Σχεδόν 60.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν κακήν κακώς από τα σπίτια τους. Πάνω από 500.000 στρέμματα έγιναν στάχτη ενώ χιλιάδες ήταν τα ζώα που χάθηκαν.

Μία καταστροφή ολοκληρωτική που αφήνει την Εύβοια και τους ανθρώπους της βαριά τραυματισμένους για τις επόμενες (αρκετές) δεκαετίες.

Βαρκελώνη, Ισπανία – Παρίσι, Γαλλία: Από τα δάκρυα στην αποθέωση

Το τέλος του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα μετά από 21 ολόκληρα χρόνια (17 ως επαγγελματίας στην πρώτη ομάδα και 4 στη «Μασία») έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία για τους οπαδούς των Μπλαουγκράνα σε όλο τον κόσμο.

Ο Αργεντίνος συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτισε την ομάδα που λάτρεψε και λατρεύτηκε λίγες μέρες πριν βάλει την υπογραφή του για την, ίσως, σημαντικότερη μεταγραφή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρό την τελευταία διετία.

Σικελία, Ιταλία: Η μεσόγειος φλέγεται

Τεράστιες φλόγες κατακαίνε για αρκετά 24ωρα τον ιταλικό νότο. Τις περασμένες ημέρες οι φλόγες κατέστρεψαν μεγάλες εκτάσεις στην περιοχή των ελληνόφωνων χωριών της Καλαβρίας ενώ έχει γίνει στάχτη και σημαντικό μέρος του εθνικού πάρκου του όρους Ασπρομόντε.

Εκτός όμως από τις καταστροφικές φωτιές η Αίτνα συνεχίζει να ξερνάει λάβα και στάχτη κάνοντας τους επιστήμονες πολύ ανήσυχους για την δραστηριότητά της το επόμενο, άμεσο, διάστημα.

Μαζάρ-ε-Σαρίφ, Αφγανιστάν: Θα επέλθει ποτέ ειρήνη στη χώρα;

Μετά την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν ύστερα από πάνω από δύο δεκαετίες η χώρα μπαίνει σε ένα νέο κύκλο βίας καθώς οι Ταλιμπάν προελαύνουν από επαρχία σε επαρχία.

Φρανκφούρτη, Γερμανία: Οι μεγάλες φωτεινές διαδρομές

Όταν ο φωτογράφος έχει κέφια μπορεί να δημιουργήσει μέσα από μία εικόνα έναν καμβά η παλέτα του οποίου μπορεί να καθηλώσει ακόμα και τον πλέον απαιτητικό παρατηρητή.

Μούγκλα, Τουρκία: Δύο εβδομάδες και η φωτιά καίει ακόμα

Το ακραίο κύμα καύσωνα που χτύπησε τον ευρωπαϊκό Νότο και τα νότια τουρκικά παράλια είχε ως αποτέλεσμα καταστροφικές πυρκαγιές να καίνε ανεξέλεγκτα για πάνω από 2 εβδομάδες. Η κατάσταση στην Τουρκία είναι τραγική με 8 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους, αμέτρητα ζώα να έχουν χαθεί και ολόκληρα χωριά και κωμοπόλεις να έχουν εκκενωθεί.

Μάντσεστερ, Αγγλία: Ο «Χωριάτης» που έγινε «Πολίτης»

Η Μάντσεστερ Σίτι υπέγραψε τον Άγγλο μέσο, Τζακ Γκρίλις από την Άστον Βίλα, με συμβόλαιο διάρκειας έξι ετών. Η μεταγραφή τους κόστισε περίπου 140 εκατ. δολάρια, καθιστώντας τον διεθνή άσο ως τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στα χρονικά της Premier League.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Δεν έχουν τέλος τα σεξουαλικά σκάνδαλα στον αμερικανικό δημόσιο βίο

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, ο Δημοκρατικός Άντριου Κουόμο, παραιτήθηκε την Τρίτη (10/8) από τη θέση του μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων ανεξάρτητης έρευνας σύμφωνα με την οποία παρενόχλησε σεξουαλικά 11 γυναίκες και έπειτα από την αυξανόμενη πίεση που δεχόταν να αποχωρήσει από στελέχη του κόμματος, ακόμη και από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Νουέβο Κουέχα, Γουατεμάλα: Ένα στα τρία παιδιά λιμοκτονεί

Ο 2χρονος Σέρχιο Νταβίντ Τζομ κοιτάζει απορημένους όλους αυτούς που στέκονται πάνω από το κεφάλι του κρατώντας διάφορα αντικείμενα και κάνοντας μετρήσεις. Τουλάχιστον μία φορά το μήνα μία νοσοκόμα επισκέπτεται φτωχές οικογένειες για να ελεγχθεί η ανάπτυξη των παιδιών. Το πόρισμα δεν ήταν καλό: «Ο υποσιτισμός έχει διπλασιαστεί. Ένα στα τρία παιδιά λιμοκτονεί».

Ντακάρ, Σενεγάλη: Η αγωνία για το βρέφος και τον κορονοϊό

Οι τραυματιοφορείς παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να μεταφέρουν στο νοσοκομείο μία έγκυο γυναίκα στον 8ο μήνα η οποία πάσχει και από κορονοϊό. Το 90% των περιστατικών που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα πληρώματα των ασθενοφόρων αφορούν δυσκολίες στο αναπνευστικό. Η Σενεγάλη βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς επελαύνει (και εκεί) η μετάλλαξη Delta.

Μπαρτσελόνα, Ισπανία: Κάνοντας διατάσεις στον καύσωνα

Ο ευρωπαϊκός νότος φλέγεται και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το κύμα καύσωνα που χτυπά Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία είναι πρωτοφανές με θερμοκρασίες που αγγίζουν ακόμα και τους 49 βαθμούς Κελσίου. Οι άνθρωποι προσπαθούν να κρατήσουν την καθημερινότητά τους παρόλη την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

 

via: Newsbeast

Ροη Ειδησεων

Ιράν: Βίντεο από το εσωτερικό του ελικοπτέρου με τον Ραϊσί και τον ΥΠΕΞ πριν από τη συντριβή

Η ιρανική κρατική τηλεόραση έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από το εσωτερικό του ελικοπτέρου πριν από…

20 Μαΐου, 2024

Παραλίμνι: 18χρονος οδηγούσε μοτοσικλέτα χωρίς άδεια και προκαλούσε οχληρία

Μέσα στα πλαίσια εκστρατείας του στρατηγικού σχεδιασμού της ΑΔΕ Αμμοχώστου για την πρόληψη των οδικών…

20 Μαΐου, 2024

Θλίψη στο Λιοπέτρι: Απεβίωσε η 56χρονη Δήμητρα Κοντοζή

Θλίψη στην κοινότητα Λιοπετριού μετά τον θάνατο της 56χρονης Δήμητρας Κοντοζή Κυριάκου. Η κηδέια θα…

20 Μαΐου, 2024

Τρόμος σε πτήση με 179 επιβάτες – Κινητήρας έπιασε φωτιά μετά την απογείωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμές τρόμου έζησαν το βράδυ του Σάββατου οι 179 επιβάτες πτήσης της Air India από…

20 Μαΐου, 2024

Άκαρπες οι έρευνες μετά τον εντοπισμό ανθρώπινου μέλους στη Πάφο

Oι έρευνες στην θαλάσσια περιοχή της Λάρας έχουν αρχίσει από το πρωί και συνεχίζονται από…

20 Μαΐου, 2024

Ένωση Νέων Παραλιμνίου: Ζητά Γενικό Διευθυντή Ποδοσφαίρου

Το Δ.Σ της Ε.Ν.Π ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ζητά να προσλάβει άτομο για την κάλυψη της θέσης του…

20 Μαΐου, 2024