Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

elisavet obama Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η επικαιρότητα αποτελεί μέρος της καθημερινότητας και ο φωτογραφικός φακός αποδίδει τον παλμό με τον πιο άμεσο και γλαφυρό τρόπο. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι ο θυμόσοφος λαός υποστηρίζει ότι μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμοτην εβδομάδα που πέρασε -με πρωταγωνίστρια τη Βρετανία και τα όσα συνέβησαν στη χώρα, από την αλλαγή σκυτάλης στον πρωθυπουργικό θώκο μέχρι το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Δείτε, λοιπόν, πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Το τέλος μιας εποχής

elisavet004 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας και βράχος σταθερότητας σε μεγάλο μέρος ενός ταραγμένου αιώνα, έφυγε από την ζωή στα 96 της χρόνια. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έκαναν την ανακοίνωση το απόγευμα της Πέμπτης. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας και ο πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, χαιρετούν τους υποστηρικτές από το μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ, μετά τη στέψη της στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, στο Λονδίνο τον Ιούνιο του 1953.

Τόκιο, Ιαπωνία: Φόρος τιμής στην πιο επιδραστική γυναικεία προσωπικότητα του αιώνα

elisavet001 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μια κάρτα συλλυπητηρίων με φωτογραφίες της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ τοποθετείται έξω από τη βρετανική πρεσβεία στο Τόκιο, μετά την ανακοίνωση της λυπητερής είδησης που προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση, ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ ξεκίνησε το ταξίδι της για την αιωνιότητα το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Το ουράνιο τόξο της ελπίδας

elisavet002 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ένα πανέμορφο ουράνιο τόξο υψώνεται πάνω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, την ώρα που πλήθος κόσμου συρρέει σε αυτά μετά από την επίσημη ανακοίνωση ότι βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έχει τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση επειδή οι γιατροί της «ανησυχούν για την υγεία της Αυτού Μεγαλειότητας». Μέλη της βασιλικής οικογένειας ταξίδεψαν στη Σκωτία για να βρεθούν με την 96χρονη μονάρχη.

Αμπερντίν, Σκωτία: Ο νέος βασιλιάς

Βασιλιάς Κάρολος

Ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος Γ’ φεύγει από το αεροδρόμιο του Αμπερντίν καθώς ταξιδεύει στο Λονδίνο μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄, ο οποίος πέρασε μεγάλο μέρος των 73 ετών του προετοιμάζοντας τον ρόλο του, αναλαμβάνει τον θρόνο σε μια εποχή αβεβαιότητας τόσο για τη χώρα του όσο και για την ίδια τη μοναρχία.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Η τελευταία έξοδος

borris johnson 2 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον φτάνει με τη σύζυγό του Κάρι έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο, πριν κατευθυνθεί στο Balmoral στη Σκωτία, όπου θα ανακοινώσει την παραίτησή του στη βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ Β’. Αργότερα την Τρίτη η Λιζ Τρας θα γίνει επίσημα η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά από ακρόαση στη βασίλισσα.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Αλλαγή σκυτάλης

elisavet003 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ Β’ -στην τελευταία της δημόσια εμφάνιση δύο ημέρες πριν το θάνατό της- καλωσορίζει τη Λιζ Τρας κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Balmoral της Σκωτίας, όπου κάλεσε τη νεοεκλεγείσα ηγέτιδα του Συντηρητικού κόμματος να γίνει πρωθυπουργός και να σχηματίσει νέα κυβέρνηση την περασμένη Τρίτη.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ: Το φιλί της συντροφικότητας

obama Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα φιλάει τη σύζυγό του, πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα, αφού παρουσίασαν τα επίσημα πορτραίτα τους στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια τελετής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου την περασμένη Τετάρτη.

Βενετία, Ιταλία: Μαθήματα… coolness

italia festiaval Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο Χάρι Στάιλς καταφθάνει στο 79ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, παραδίδοντας μαθήματα coolness για ακόμη μία φορά. Ο ηθοποιός και τραγουδιστής βρίσκεται στην ιταλική πόλη για τη νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί, «Don’t Worry Darling», που φέρει τη σκηνοθετική ματιά της συντρόφου του Ολίβια Γουάιλντ.

Λα Παζ, Βολιβία: Ανθρωποπομπή εκατοντάδων διαδηλωτών

volivia Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Αντικυβερνητικοί παραγωγοί φύλλων κόκας περπατούν προς την πρωτεύουσα, από τη La Cumbre στα περίχωρα της Λα Παζ, στη Βολιβία. Εκατοντάδες παραγωγοί διαδηλώνουν για να απαιτήσουν το κλείσιμο μιας παράλληλης αγοράς που προωθείται από μια ομάδα που συνδέεται με την κυβέρνηση.

Γιούτα, ΗΠΑ: Η πιο ζεστή ημέρα από το 1874

utah kairos Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ένα καυτό κύμα καύσωνα σπάει τα ρεκόρ στη Γιούτα, όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 40,5 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη, καθιστώντας την την πιο ζεστή ημέρα του Σεπτεμβρίου που έχει καταγραφεί από το 1874. Ως αποτέλεσμα, δομές που μοιάζουν με υφάλους και ονομάζονται μικροβιαλίτες, απεικονίζονται στο φωτογραφικό φακό από την υποχώρηση των υδάτων στη Great Salt Lake.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Πολύχρωμη και εντυπωσιακή γιορτάζοντας τον δυτικοϊνδικό τρόπο ζωής

festival Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Συμμετέχουσα με άκρως εντυπωσιακή στολή κατά τη διάρκεια της παρέλασης της Ημέρας της Δυτικής Ινδίας, Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε ως αναφορά σε όλα όσα χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας -τις ζωές, τα μέσα διαβίωσης και την ανταλλαγή εθίμων- καθώς και για μια γιορτή του δυτικοϊνδικού τρόπου ζωής.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία: Εντυπωσιακοί σχηματισμοί στον αέρα

brazilia Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μια ομάδα εναέριων ακροβατικών πετάει πάνω από την παραλία Copacabana, στο Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επίδειξης και συλλαλητηρίου που συγκάλεσε ο πρόεδρος Μπολσονάρο για να γιορτάσει τη διακοσιοστή επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας από την Πορτογαλία.

 

via: Newsbeast