Συγκινητικό: Σκύλος πλησιάζει άστεγο και τον «αγκαλιάζει» – Του έδωσε την αγάπη που χρειαζόταν

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο στο διαδίκτυο όπου ένας σκύλος πλησιάζει έναν άστεγο στη μέση του δρόμου και τον αγκαλιάζει.

536 άστεγος, Βίντεο, ΣΚΥΛΟΣ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο στο διαδίκτυο όπου ένας σκύλος πλησιάζει έναν άστεγο στη μέση του δρόμου και τον αγκαλιάζει.

Φαίνεται ότι, στην πραγματικότητα, ο σκύλος μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, είτε με αλληλεπιδράσεις μιας ζωής είτε όταν από το πουθενά απλώνει το χέρι του και τον υποδέχεται σε δύσκολες στιγμές.

Η συγκινητική σκηνή δείχνει την ευαισθησία που υπάρχει στον κόσμο των ζώων και συχνά μπορεί να λείπει από τους ανθρώπους.

Υπάρχουν αμέτρητα αρχεία που βρήκαμε σερφάροντας στο Διαδίκτυο για ζώα που δείχνουν χειρονομίες ενσυναίσθησης, και αυτή τη φορά, ήταν ένας σκύλος Λαμπραντόρ που έκλεψε την παράσταση.

Εκτός από το ότι είναι υπέροχοι σκύλοι, σύντροφοι και μας προσφέρουν ασφάλεια, στις εν λόγω εικόνες, μπορούμε να δούμε μια άλλη ποιότητα σκύλων: αγνοούν τις κρίσεις και τις προκαταλήψεις που εμείς οι άνθρωποι δημιουργούμε εναντίον μας.

Σκύλος αγκαλιάζει άστεγο άνδρα στη μέση του πεζοδρομίου

Το βίντεο διαδραματίζεται σε ένα πολυσύχναστο πεζοδρόμιο που βρίσκεται σε μια άγνωστη πόλη. Στις εικόνες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου, διακρίνουμε έναν άνδρα να κάθεται στο πεζοδρόμιο, ο οποίος λόγω των ρούχων και των μακριών μαλλιών του πιστεύεται ότι είναι άστεγος. Το ζώο πλησιάζει αργά το θέμα, κοιτώντας το κατευθείαν, σαν να έχει περιέργεια για την κατάσταση του άντρα. Ο σκύλος κάθεται για μια στιγμή μπροστά στον άντρα και μετά τον πλησιάζει, ακουμπώντας το σώμα του στην αγκαλιά του άντρα, σε ένα είδος «αγκαλιάς» μεταξύ σκύλου και ανθρώπου.

σκύλος

Η έκφραση του προσώπου του άντρα αλλάζει ακαριαία, αν πριν έδειχνε μόνο κούραση και αδιαφορία, όταν το ζώο χώνεται στην αγκαλιά του, ο άγνωστος φαίνεται να χαμογελά και να ανταποδίδει την αγκαλιά, εκτός από το να χαϊδεύει το ζώο πολλές φορές.

Ενώ αρκετοί άνθρωποι διέσχισαν το κέντρο της πόλης, αγνοώντας αυτόν τον άντρα και τόσους άλλους που αντιμετώπιζαν δυσκολίες, ένας σκύλος αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό. Αυτός ο άντρας θα μπορούσε να ένιωθε εντελώς χαμένος, αόρατος στους άλλους, αλλά εκείνος ο σκύλος που δεν είχε δει ποτέ του θύμιζε ότι κάποιος είδε την ύπαρξή του και ότι υπήρχαν ακόμα λόγοι για να χαμογελάσει, όπως η ευχαρίστηση να μπορείς να αγκαλιάσεις έναν σκύλο.

Η στοργική αγκαλιά του τετράποδου

Η στοργική αγκαλιά ήταν το μόνο που είχε το ζώο, ωστόσο, ακόμα κι αν φαινόταν μικρή, ήταν αρκετή για να κάνει τον άντρα και όλους όσοι έβλεπαν τις εικόνες ή είχαν επαφή με τις εικόνες να χαμογελάσουν. Έφερε χαρά και ενθάρρυνση σε πολύ περισσότερο κόσμο από το αναμενόμενο.

Λες και η αγκαλιά του σκύλου έλεγε στον άντρα ότι ό,τι κι αν αντιμετώπιζε θα περνούσε σύντομα και θα είχε λόγο να χαμογελάει αβίαστα στο μέλλον.

Το αρχικό βίντεο αναδημοσιεύτηκε εκατοντάδες φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είχε πρόσβαση σε περισσότερους από 7 εκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα με την εφημερίδα Metrópoles . Σίγουρα ένα viral που άφησε αρκετούς ανθρώπους να επηρεαστεί από την ενσυναίσθηση του σκύλου. Ήταν στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή, δείχνοντας λίγη στοργή για έναν επίδοξο άστεγο, μια ομάδα περιθωριοποιημένων και γενικά ψυχρόαιμων ανθρώπων.

 

via: Enimerotiko