Τι να μην τρώτε στο αεροπλάνο: Oι τροφές και τα ποτά που πρέπει να αποφύγετε σε μια πτήση

Τι να αποφύγετε σε μια πτήση

Screenshot 7 2 ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ, ποτό, Φαγητό

Σύμφωνα με την επιστήμη, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, για να βοηθήσετε το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργήσει καλύτερα.

Δεν είναι μυστικό ότι η επιβίβαση στο αεροπλάνο μπορεί να προκαλέσει διάφορες επιπτώσεις στο σώμα σας. Η χαμηλή ατμοσφαιρική πίεση, οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα μειωμένα επίπεδα οξυγόνου μπορεί να έχουν σωματικό αντίκτυπο, για να μην αναφέρουμε την επίδραση του γενικού στρες και της διαταραχής του ύπνου που προκαλούνται από τα ταξίδια.

Τι συμβαίνει, όμως, με την πέψη σας όταν ταξιδεύετε; Η πίεση στην καμπίνα είναι αυτή που συνήθως επηρεάζει περισσότερο την πέψη μας όταν πετάμε. Πολλοί ταξιδιώτες, για παράδειγμα, βιώνουν ένα φούσκωμα όταν βρίσκονται μέσα στο αεροπλάνο.

Τα τρόφιμα και γενικά τα φαγητό του αεροπλάνου τείνουν να είναι εξαιρετικά επεξεργασμένα και χαμηλής θρεπτικής αξίας. Έτσι, τα γεύματα την ώρα της πτήσης έχουν λιγότερες φυτικές ίνες και περισσότερη ζάχαρη, αλάτι και συντηρητικά, τα οποία μπορούν επίσης να προκαλέσουν πεπτικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την επιστήμη, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, για να βοηθήσετε το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργήσει καλύτερα. Είναι σημαντικό για αρχή να αυξηθεί η πρόσληψη νερού, καθώς όση ώρα βρίσκεστε στο αέρα, το σώμα σας κινδυνεύει με αφυδάτωση.

Ομοίως, καλό θα ήταν να αποφύγετε τροφές και ροφήματα που θα αφυδατώσουν τον οργανισμό σας. Το αλκοόλ, για παράδειγμα, δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος σε αυτή την περίπτωση. Αν θέλετε να πίνετε αλκοόλ, επιλέξτε ένα απλό Bloody Mary, μιας και ο χυμός ντομάτας είναι πηγή ηλεκτρολυτών, αλλά και πλούσιος σε αντιοξειδωτικά.

Ο καφές, εκτός του ότι αφυδατώνει, μπορεί να είναι και επιβλαβής για νευρικούς ταξιδιώτες, γι’ αυτό καλό είναι να τον αποφεύγετε. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε μια ζεστή σοκολάτα, ένα matcha latte με γάλα αμυγδάλου, ένα τσάι από βότανα ή μια εκδοχή του αγαπημένου σας ζεστού ροφήματος χωρίς καφεΐνη.

Συνιστάται επίσης η αποφυγή αλμυρών τροφών. Το πολύ αλάτι μπορεί να επιδεινώσει την αφυδάτωση, η οποία μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους ή κόπωση. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να επιλέγετε σνακ χωρίς πρόσθετο αλάτι και να αποφεύγετε γεύματα με αλάτι πριν και κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Πηγή: gazzetta.gr