Το μυστήριο της μονής κάλτσας… μόλις λύθηκε

klrttyn000 καλτσα, πλυντηριο

Ο πιο επίμονος γρίφος του σπιτιού που διαλύει την οικογενειακή γαλήνη εξηγήθηκε τελικά

Ένα από τα μεγαλύτερα, διαχρονικότερα και πιο επίμονα μυστήρια του νοικοκυριού είναι αυτές οι ορφανές κάλτσες που εμφανίζονται στην απλώστρα και προκαλούν τριγμούς στο συζυγικό οικοδόμημα.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο να μην σας έχει συμβεί, καθώς η νομοτέλειά του είναι το λιγότερο συγκλονιστική! Είναι σαν κάτι να βγαίνει και να τρώει τη μία κάλτσα, αφήνοντας στην μπουγάδα την ορφανή δεύτερη να αναρωτιέται τι στο καλό έχει συμβεί.

«Σύνδρομο χαμένης κάλτσας» έχει ονομάσει το ίντερνετ το εν λόγω μυστήριο, καθώς συμβαίνει σε όλους. Και έχει φυσικά εξήγηση, εξίσου ενδιαφέρουσα: την κάλτσα την τρώει το πλυντήριο!

klrttyn1

Ένα ζευγάρι από την Καλιφόρνια μίλησε στην ιστοσελίδα «Bored Panda» και αποκάλυψε το ανατριχιαστικό γεγονός: βρήκε ένα τσούρμο μονές κάλτσες στα έγκατα του πλυντηρίου τους όταν αποπειράθηκαν να το επισκευάσουν. Και δεν ήταν μόνο κάλτσες, αλλά και εσώρουχα και ό,τι σκεφτεί κανείς, ακόμα και λεφτά, αλλά και μια πιστωτική κάρτα.

Αυτά έπαθε η Cathy Hinz και ο σύζυγός της, ανοίγοντας ωστόσο τα μάτια σε όλους.

«Λοιπόν, για όλους εσάς που ορκίζεστε πως το πλυντήριο σάς τρώει μικροπράγματα και σας έχουν πει οι ‘‘επαγγελματίες’’ και άλλοι πως αυτός ο μύθος δεν είναι αληθινός, να η απόδειξη», παρέχοντας και το σχετικό οπτικό υλικό.

Ο σύζυγος εργάζεται μάλιστα στον κλάδο των λευκών συσκευών: «Δεν ξέρω τι να πω», λέει η Cathy, «25 χρόνια κάνει αυτή τη δουλειά, 25 χρόνια δουλεύει στις λευκές συσκευές, περιλαμβανομένων πλυντηρίων και στεγνωτηρίων. Αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει δει ποτέ».

klrttyn2

Μερικά χρόνια πρωτύτερα, η Audrey Reed-Granger, εκπρόσωπος Τύπου του Whirlpool Institute of Fabric Science, εξομολογήθηκε πως πράγματι τα πλυντήρια πεινάνε και καταβροχθίσουν τις κάλτσες μας. Είπε όμως ότι αυτός είναι ένας μόνο από τους τρεις τρόπους με τους οποίους χάνονται οι κάλτσες μας.

Είτε λοιπόν η χαμένη κάλτσα δεν φτάνει καν στο πλυντήριο, καθώς παραπέφτει κάπου, είτε φτάνει και την τρώει πράγματι το πλυντήριο, ειδικά όταν το παραγεμίζουμε με ρούχα και τα μικρότερα γλιστρούν στα έγκατά του, είτε χάνονται τέλος στο στεγνωτήριο, όπου μπορεί να κολλήσουν μέσα σε κάνα παντελόνι ή πουκάμισο και να τις βρεις έπειτα από μέρες.

Τώρα ξέρετε…