Τραγωδία: Νεκρή 10χρονη μετά από «Blackout Challenge» – Ποια η επικίνδυνη μόδα που σαρώνει στους εφήβους

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκληθεί μετά το θάνατο μίας 10χρονης κοπέλας από τη νέα μόδα στο Tik Tok με τίτλο Blackout Challenge.

tragodia nekri 10chroni meta apo blackout challenge poia i epikindyni moda poy saronei stoys efivoys 10χρονη, BLACKOUT CHALLENGE, TikTok

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκληθεί μετά το θάνατο μίας 10χρονης κοπέλας από τη νέα μόδα στο Tik Tok με τίτλο Blackout Challenge.

Νομικές διαδικασίες κατά του TikTok ξεκίνησε η οικογένεια ενός κοριτσιού 10 ετών στις ΗΠΑ, που πέθανε μετά από απόπειρα να μετάσχει στο Blackout Challenge.

Η Nylah Anderson από τη Φιλαδέλφεια, βρέθηκε αναίσθητη μέσα στην ντουλάπα της μητέρας της στις 7 Δεκεμβρίου 2021. Στη συνέχεια πέρασε πέντε μέρες στην εντατική, όπου κατέληξε.

Η οικογένεια του κοριτσιού κατηγορεί το TikTok για προώθηση ελαττωματικού προϊόντος και αμέλεια. Όπως υποστηρίζει, το επικίνδυνο challenge προωθήθηκε στο κορίτσι μέσω της σελίδας «for you» στην πλατφόρμα.

«Ο αλγόριθμος αποφάσισε ότι το θανατηφόρο blackout challenge ταίριαζε και πιθανότατα θα ενδιέφερε την 10χρονη Nylah Anderson. Ως αποτέλεσμα, πέθανε» αναφέρεται στη μήνυση.

Τι είναι το Blackout Challenge

Το «Blackout Challenge» είναι ένα επικίνδυνο «παιχνίδι». Οι χρήστες καλούνται να στραγγαλιστούν με καλώδιο ή κορδόνι παπουτσιού μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια και όταν ανακτούν ξανά τις αισθήσεις τους, καλούνται να βιντεοσκοπήσουν τη στιγμή ευφορίας.

Το challenge εμφανίστηκε και σε άλλες εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, από την ανάλυση που έγινε στο κινητό της 10χρονης προέκυψε ότι τη στιγμή του συμβάντος χρησιμοποιήθηκε το TikTok, εξήγησε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Η μητέρα της 10χρονης, είπε σε συνέντευξή της ότι από τον θάνατο της κόρης της ανακάλυψε ότι η Nylah δεν ήταν το μόνο θύμα και τόνισε: «Είναι καιρός να τελειώσουν αυτά τα επικίνδυνα challenge, ώστε άλλες οικογένειες να μην βιώσουν την θλίψη που ζούμε καθημερινά».

Σε ανακοίνωσή της πάντως η εταιρεία υποστηρίζει ότι «αυτό το ανησυχητικό challenge, για το οποίο άνθρωποι φαίνεται να μαθαίνουν από άλλες πηγές πέραν του TikTok, υπήρχε πολύ πριν από την πλατφόρμα μας».

 

via: Enimerotiko