Αυτά τα 4 ζώδια θα είναι οι… πρωταγωνιστές του Σεπτεμβρίου

Μπαίνουμε στον Σεπτέμβριο τον μήνα που ξεκινά με τους περισσότερους πλανήτες σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, αλλά στην πορεία του θα αρχίσουν να επιστρέφουν σε ορθή και να εξομαλύνουν κάποια πράγματα αλλά και να πυροδοτούν εξελίξεις.

drtetretet ZΩΔΙΑ, ΑΣΤΡΑ, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Όπως διαβάζουμε στο asibiliou.gr τον προσεχή μήνα (όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε μήνα) θα υπάρχουν κάποια ζώδια που θα περάσουν πιο άνετα και κάποια άλλα που θα έχουν θέση πρωταγωνιστή στις εξελίξεις, με όσο άγχος και τρέξιμο προϋποθέτει ο ρόλος του πρωταγωνιστή. Τα ζώδια αυτά θα είναι τα παρορμητικά: Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως.

ΚΡΙΟΣ

Ο Σεπτέμβριος είναι εδώ και δίνει έμφαση στα θέματα της δουλειάς, της παραγωγικότητας, της καθημερινότητας σας, αλλά και της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης. Βλέπετε ο Ήλιος στην Παρθένο, ο Ερμής ανάδρομος μέχρι τις 15/09 και ορθόδρομος αμέσως μετά, όπως και η Νέα Σελήνη στο ίδιο ζώδιο στις 15/09, ενεργοποιούν ακριβώς αυτούς τους τομείς στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο της εργασίας, των καθημερινών σας υποχρεώσεων και της υγείας. Φυσικά για όσους δεν εργάζονται οι επιρροές αφορούν είτε τις σπουδές είτε τα πράγματα που κάνετε σε καθημερινή βάση και αποτελούν τις υποχρεώσεις σας. Οι πλανητικές αυτές θέσεις στην Παρθένο σας καλούν να κάνετε προτεραιότητα την υγεία σας προχωρώντας ίσως σε ένα προληπτικό τσεκάπ αν δεν το έχετε ήδη κάνει και γενικώς να ενδιαφερθείτε για οτιδήποτε μπορεί να βελτιώσει τους δείκτες της υγείας σας, αλλά και τη φόρμα σας (διατροφή, άσκηση, ύπνος, κλπ.). Ακόμη η Νέα Σελήνη μπορεί να φέρει μια σχετική με την εργασία σας ευκαιρία που μπορεί να αναβαθμίσει και τα οικονομικά σας. Να έχετε λοιπόν τεντωμένες κεραίες κι αν είστε σε φάση αναζήτησης εργασίας να κινητοποιηθείτε πιο έντονα με αυτή τη Νέα Σελήνη μετά τις 15/09. Το πρώτο δεκαπενθήμερο μπορεί να συναντήσετε δυσκολίες, αναβολές, καθυστερήσεις, παρεξηγήσεις με συνεργάτες ή πελάτες σε θέματα καθημερινότητας της δουλειάς σας λόγω της ανάδρομης πορείας του Ερμή, αλλά τα πράγματα θα εξομαλυνθούν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα. Στα θετικά του Σεπτεμβρίου είναι η ορθή πορεία της Αφροδίτης στον Λέοντα μετά τις 04/09 που θα σας δώσει μεγαλύτερη διαύγεια και σταθερότητα στην ερωτική σας ζωή, ενώ αν είστε αδέσμευτοι θα φέρει και περισσότερες ευκαιρίες για νέες γνωριμίες. Σε όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου ο κυβερνήτης σας Άρης θα βρίσκεται στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών, δίνοντας προβάδισμα και προτεραιότητα στις σημαντικές σας σχέσεις με τους άλλους. Με αυτή τη θέση οι ενθουσιασμοί και το πάθος εύκολα μετατρέπονται σε ένταση και διαμάχες, γι’ αυτό μην είστε παρορμητικοί και θερμοκέφαλοι στις αποφάσεις σας είτε πρόκειται για ερωτικές είτε για επαγγελματικές σχέσεις. Μην παίρνετε τα πράγματα προσωπικά και αποφύγετε τις κατά μέτωπο επιθέσεις με τον Άρη απέναντι σας. Γενικότερα οι σχέσεις και οι συνεργασίες θα σας απασχολήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο, αλλά και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Η Πανσέληνος στο τέλος του μήνα στις 29/09 πραγματοποιείται στον άξονα του ζωδίου σας με τον Ζυγό και σας βοηθά να έρθετε σε επαφή με τις επιθυμίες και τις προσωπικές σας ανάγκες και να τις εκφράσετε στους άλλους. Οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο μην είστε πολύ βιαστικοί με αυτό το φεγγάρι σε νέες γνωριμίες. Εν κατακλείδι, πέραν των ευκαιριών που σας δίνει ο Σεπτέμβριος στην προσωπική σας ζωή, σας παρέχει εξαιρετικές ευκαιρίες στα επαγγελματικά. Απλώς βάλτε ως στόχο να αξιοποιήσετε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μετά τη Νέα Σελήνη. Οι προσφορές δεν θα λείψουν!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Σεπτέμβριος δίνει έμφαση στην επικοινωνία, στην κοινωνικότητα, αλλά και στις στενές επαφές σας με τους άλλους στο μεγαλύτερο μέρος του, καθώς κυριαρχεί η επιρροή του ζωδίου της Παρθένου. Εκτός από τον Ήλιο σε αυτό το ζώδιο, έχουμε τον Ερμή ανάδρομο μέχρι τις 15/09 και έπειτα ορθόδρομο για το υπόλοιπο του μήνα, αλλά και μια πολύ δυνατή Νέα Σελήνη στις 15/09. Αυτό το νέο φεγγάρι σας ενθαρρύνει να ασχοληθείτε με τα νέα σας σχέδια είτε αφορούν σπουδές, μετεκπαίδευση, σεμινάρια, το να γράψετε ένα βιβλίο, να φτιάξετε τη δική σας σελίδα στο διαδίκτυο, να αποκτήσετε νέες ικανότητες, να διαφημίσετε τη δουλειά σας ή να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα σε έναν τομέα που σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα επαγγελματικά. Δεν έχει σημασία πού θα αποφασίσετε ο καθένας από σας να δώσει την προσοχή και την ενέργεια του, σημασία έχει να θέσετε ένα νέο στόχο και να κάνετε το παν για να τον επιτύχετε. Δυστυχώς στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα θα παιδευτείτε λίγο περισσότερο, καθώς ο Ερμής ανάδρομος φέρνει παρεξηγήσεις, παρανοήσεις, δυσκολίες στην επικοινωνία και θα πρέπει να είστε κι εσείς ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό σας λόγο. Καλύτερα να διπλοτσεκάρετε τα emails, την αλληλογραφία και τα μηνύματα που στέλνετε. Ακόμη, προσοχή και στις φιλικές σας σχέσεις ή στις σχέσεις με συνεργάτες. Πιθανώς να έχετε και συναντήσεις με άτομα από το παρελθόν. Καθώς ο ίδιος τομέας αφορά και τις μετακινήσεις, δώστε τη δέουσα προσοχή στο μεταφορικό σας μέσο και σχεδιάστε με προσοχή ταξίδια. Στα καλά νέα η ορθή πορεία της Αφροδίτης στον Λέοντα μετά τις 04/09, που θα βοηθήσει αρκετά και στην ενίσχυση των εσόδων σας. Σημαντικός σε όλη τη διάρκεια του μήνα είναι ο τομέας του σπιτιού και της οικογένειας, καθώς ο Άρης από το τέλος Αυγούστου θα βρίσκεται σε αυτόν τον τομέα. Έτσι μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφωνίες με τα μέλη της οικογένειας σας ή κάποια προβλήματα σε θέματα σπιτιού ως ακίνητο, ή αλλαγές που μπορεί να διαταράξουν την οικογενειακή σας ηρεμία και γαλήνη. Κάποιοι από σας θα δουλέψετε λίγο πιο μοναχικά αυτό τον μήνα προκειμένου να φέρετε εις πέρας τις υποχρεώσεις σας. Σε αυτό συνηγορεί και η είσοδος του Ήλιου στον Ζυγό στη διάρκεια της φθινοπωρινής ισημερίας στις 23/09. Για άλλους μπορεί ένα νέο ξεκίνημα να απορροφά όλη την ενέργεια σας ώστε να επιτύχετε τους στόχους σας. Παρόλα αυτά, η καριέρα σας ενισχύεται σημαντικά από την Πανσέληνο στο τέλος του μήνα στις 29/09 στον Κριό. Προσπαθήστε όμως να βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική σας ζωή και στην προσωπική. Είναι σημαντικό να έχετε μια υγιή και σταθερή βάση σε προσωπικό επίπεδο για να είστε ο καλύτερος εαυτός σας στην καριέρα!

ΖΥΓΟΣ

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου είναι σαφώς πιο υποτονικό σε σχέση με το δεύτερο και φυσικά το δεύτερο φέρνει και τη μέρα που θα ξεκινήσουν τα γενέθλια σας και τα κοσμικά φώτα θα πέσουν πάνω σας με τη φθινοπωρινή ισημερία στις 23/09. Στο πρώτο μισό του μήνα δεσπόζει η επιρροή του Ήλιου στην Παρθένο και του ανάδρομου Ερμή στο ίδιο ζώδιο. Ευτυχώς στον αντίποδα στις 04/09, ο κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου σας, η Αφροδίτη, θα γυρίσει σε ορθή πορεία φέρνοντας μια καλύτερη αίσθηση τη καθημερινότητας σας, ανανεωμένη διάθεση και περισσότερες ευκαιρίες να αναθερμάνετε σχέσεις. Παρόλα αυτά, διανύετε μια περίοδο που είναι σημαντικό να αποφεύγετε τις περιττές συναναστροφές και να αξιοποιείτε καλύτερα τον χρόνο που διαθέτετε στον εαυτό σας. Το πρώτο δεκαπενθήμερο θα υπάρχει και έντονο παρασκήνιο σε επαγγελματικό επίπεδο ή ζυμώσεις και αλλαγές που θα δουν το φως στη διάρκεια του δευτέρου δεκαπενθημέρου. Στις 15/09, τη μέρα που ο Ερμής θα γυρίσει σε ορθή πορεία, σχηματίζεται και η Νέα Σελήνη στο ζώδιο της Παρθένου. Αυτή η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται σε ένα πιο αθέατο, μυστικό και παρασκηνιακό οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου δεν είναι αρνητική, αλλά η ευνοϊκή επιρροή της δεν είναι τόσο έκδηλη τουλάχιστον όχι για τους άλλους. Θα μπορούσε να συνδεθεί με ένα οικονομικό όφελος, μια μυστική οικονομική συμφωνία. Όμως τα οφέλη μπορεί να είναι και πνευματικά ή ψυχολογικά. Μπορεί να νιώσετε μεγαλύτερη δύναμη και αυτοπεποίθηση. Μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό σας. Πάντως είναι μια εξαιρετική Νέα Σελήνη αν θέλετε να φροντίσετε και θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης, να πετάξετε ό,τι σας βαραίνει και είναι τοξικό στη ζωή σας και να απαλλαγείτε από ανθρώπους και καταστάσεις που δεν σας αφήνουν να πάτε μπροστά. Σε όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου ο Άρης, ο πλανήτης της δράσης, της πρωτοβουλίας, της υψηλής ενέργειας, θα βρίσκεται στο ζώδιο σας και θα ακολουθήσει μια ιδιαίτερα δυναμική περίοδος μέχρι τις 12/10, αλλά ταυτόχρονα και αρκετά κουραστική και αγχωτική. Θα πρέπει να φροντίζετε την υγεία σας, να ξεκουράζεστε κι αν προκύπτει οτιδήποτε να μην κάνετε μόνοι σας τον γιατρό αλλά να απευθύνεστε σε ειδικούς. Αν έχετε να πάρετε σπουδαίες αποφάσεις και δεσμευτικές για το μέλλον σας, προσπαθήστε να το πράξετε μετά τις 15/09 και όχι νωρίτερα. Το τέλος του μήνα φέρνει μια έντονη και παθιασμένη Πανσέληνο στον άξονα του ζωδίου σας με τον Κριό στις 29/09 και θα εστιαστείτε σε μια σημαντική σας σχέση ή συνεργασία. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιους συμβιβασμούς προκειμένου να παραμείνετε σε μια σχέση, αλλά αυτή η Πανσέληνος που έρχεται με ορμή, σας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να νιώθετε ότι καλύπτονται οι ανάγκες σας και οι άλλοι να σέβονται τα όρια σας. Έτσι, αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο ή στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαημέρου, μπορεί να θελήσετε να κλείσετε τον κύκλο μιας ανώφελης σχέσης ή συνεργασίας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ένας δυναμικός Σεπτέμβριος ξεδιπλώνεται μπροστά σας και ξυπνά το πνεύμα της περιπέτειας και της κατάκτησης, φέρνοντας ευκαιρίες να ανοίξετε τους ορίζοντες σας πνευματικούς, γεωγραφικούς, κοινωνικούς. Βέβαια μέχρι τα μέσα του μήνα δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είμαστε κάτω από την επιρροή του ανάδρομου φαινομενικά Ερμή στην Παρθένο. Μολονότι το ζώδιο της Παρθένου είναι φιλικό προς το δικό σας, ο Ερμής ανάδρομος δεν είναι ιδιαίτερα βοηθητικός για να σκεφτείτε με καθαρό μυαλό τα πλάνα σας για το μέλλον ή να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα πώς θα κυλήσουν είτε στη δουλειά είτε στις σπουδές. Αυτό δε σημαίνει από την άλλη ότι αυτή η περίοδος θα σταματήσει την πρόοδο σας εξ ολοκλήρου. Σαφώς θα είστε λίγο πιο προσεκτικοί στην επικοινωνία, στις μετακινήσεις σας αλλά και στις επαφές με τους άλλους, γιατί οι παρεξηγήσεις δεν θα είναι δύσκολο να έρθουν. Μια εξαιρετική Νέα Σελήνη στις 15/09, τη μέρα που επιστρέφει σε ορθή πορεία ο Ερμής στο φιλικό σας ζώδιο της Παρθένου, και σε αρμονικές όψεις με τον Ουρανό, τον Δία και τον Πλούτωνα σάς ζητά να είστε έτοιμοι να δείτε διαφορετικά τα πράγματα στη ζωή σας και να είστε ανοιχτοί στις αλλαγές που θα προκύψουν. Η Νέα Σελήνη, που θα επηρεάσει τους γεννημένους-ες στο τρίτο δεκαήμερο κυρίως του ζωδίου σας, είναι η κατάλληλη επιρροή για να ψαχτείτε περισσότερο σε θέματα σπουδών, μεταπτυχιακών, σεμιναρίων, επιμόρφωσης, να πειραματιστείτε στα θέματα των επαγγελματικών υιοθετώντας νέες μεθόδους και δουλεύοντας με νέα άτομα που έχουν πιο φρέσκες ιδέες, να προβάλλετε τις ικανότητες και τα ταλέντα σας, να γνωρίσετε άτομα με διαφορετική κουλτούρα και τρόπο σκέψης σε σχέση με τον δικό σας και να ταξιδέψετε. Τα επαγγελματικά και η πορεία της καριέρας σας είναι από τις προτεραιότητες του μήνα, καθώς ο Άρης από τον Ζυγό θα περιδιαβαίνει τον τομέα της καριέρας σε όλη τη διάρκεια του εντείνοντας τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες. Είναι η στιγμή να παλέψετε για όσα θέλετε να κατακτήσετε, να προωθήσετε τη δουλειά ή τα προϊόντα της εργασίας σας, να κάνετε πιο αισθητή την παρουσία σας στον χώρο που δραστηριοποιείστε. Ο ίδιος τομέας θα ενισχυθεί περαιτέρω μετά τις 23/09 που θα περάσει κι ο Ήλιος στον Ζυγό. Όμως προς το τέλος του μήνα, καθώς έχουμε την Πανσέληνο στον άξονα Κριού-Ζυγού και την αντίθεση Άρη-Χείρωνα, μπορεί να περάσετε κάποιες δυσκολίες στον ίδιο τομέα. Πιθανώς να πρέπει να επαναξιολογήσετε τους στόχους σας, τις σχέσεις με ανωτέρους ή να επιλύσετε προβλήματα που σας δυσκολεύουν στη δουλειά. Από την άλλη καλείστε να βρείτε ισορροπίες ανάμεσα στις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες και στην προσωπική και οικογενειακή σας ζωή.