7 πρωινά λάθη που χαλάνε την ημέρα σας και τι να κάνετε για να τα διορθώσετε

7 pragmata poy den prepei na kanete otan xypnate to proi 2 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, Ενέργεια, ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

Ορισμένες απαγορευμένες πρωινές συνήθειες είναι οι αιτίες που νιώθετε πως δεν έχετε ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα και δεν μπορείτε ν’ αποδώσετε.

Απαγορευμένες πρωινές συνήθειες: Συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν ξυπνάτε το πρωί

Με άλλα λόγια, το πως θα ξυπνήσουμε το πρωί πολλές φορές καθορίζει τον ρυθμό όλης της υπόλοιπης μέρας. Αν ξεκινάτε χωρίς ενέργεια και η μέρα σας είναι μη παραγωγική, ίσως οφείλεται σε ένα από αυτά τα 7 συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν ξυπνάτε το πρωί.

Πατάτε το κουμπί της αναβολής στο ξυπνητήρι

7 pragmata poy den prepei na kanete otan xypnate to proi ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, Ενέργεια, ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

Κάθε φορά που πατάμε το κουμπί της αναβολής και ξαναπέφτουμε για ύπνο, μπαίνουμε σε έναν κύκλο ύπνου χωρίς σταματημό. Οπότε, όταν ξυπνάμε αισθανόμαστε κουρασμένοι και δεν έχουμε διάθεση για τίποτα.

Κάθεστε κουλουριασμένοι στο κρεβάτι

Όταν ξυπνάτε, τεντώστε τα πόδια και τα χέρια σας όσο είστε ακόμα ξαπλωμένοι στο κρεβάτι. Όσο πιο πολύ τεντωνόμαστε τόσο πιο χαρούμενοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση θα αισθανόμαστε κατά την διάρκεια της μέρας.

Κοιτάτε τα e-mail σας με το που ξυπνάτε το πρωί

Αυτή η συνήθεια μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή από σημαντικά πράγματα. Επικεντρωθείτε στα σημαντικά και παραγωγικά πράγματα που έχετε να κάνετε, αντί να χάνετε τον χρόνο σας στο κινητό.

Αφήνετε το κρεβάτι σας άστρωτο

Όσο παράδοξο και αν σας ακούγεται, το να φτιάξετε το κρεβάτι σας το πρωί είναι συνδεδεμένο με την παραγωγικότητα σας για την υπόλοιπη μέρα.

Πίνετε καφέ νωρίς το πρωί

7 pragmata poy den prepei na kanete otan xypnate to proi 1 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, Ενέργεια, ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

Αν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που πίνουν ένα φλιτζάνι καφέ κάθε πρωί, ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε αυτή σας την συνήθεια. Μεταξύ 8 και 9 το πρωί, το σώμα μας παράγει μεγάλες ποσότητες κορτιζόλης, δηλαδή της ορμόνης που ρυθμίζει την ενέργεια μας. Αν πιείτε καφέ πριν 9.30 το πρωί το σώμα σας θα μειώσει την ποσότητα κορτιζόλης που παράγει και θα έχετε λιγότερη ενέργεια.

Ξυπνάτε μέσα στο σκοτάδι

Το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού μας είναι ευαίσθητο στο φως και το σκοτάδι. Αν ξυπνήσετε σε ένα περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό, ο εγκέφαλός σας θα είναι σε σύγχυση και θα αισθάνεται υπνηλία. Ανοίξτε τις κουρτίνες και αν είναι ακόμα σκοτάδι έξω, ανοίξτε ένα δυνατό φως.

Δεν έχετε ρουτίνα

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η δύναμη της θέλησης μας είναι περιορισμένη και αν την ξοδέψουμε σε μικρά πράγματα το πρωί θα έχουμε λιγότερη ενέργεια κατά την διάρκεια της μέρας. Επικεντρωθείτε στο να ετοιμαστείτε και δημιουργήστε μια ρουτίνα που θα σας επιτρέπει να κάνει αυτοματοποιημένες κινήσεις.

 
via