FIFA: Αποβλήθηκε από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ρωσία

Τί ανακοινώνει η FIFA

fifa 2

Επισημοποιήθηκε χθες (8/3) η οριστική αποβολή της Ρωσίας από τη σειρά των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Μετά και την εξέλιξη αυτή την απευθείας πρόκριση για την επόμενη φάση,  όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Σουηδία-Τσεχία, παίρνει η Πολωνία.

Παράλληλα, η FIFA στην επίσημη ανακοίνωσή της ανέβαλε και επίσημα τον αγώνα της Ουκρανίας με την Σκωτία για τα play off πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Hampden Park της Γλασκώβης στις 24 Μαρτίου, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε η διεθνής ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, το παιχνίδι θα «μεταφερθεί» στο διεθνές «παράθυρο» του Ιουνίου, με τον νικητή του Σκωτία-Ουκρανία να αγωνίζεται τότε, κόντρα στην ομάδα που θα προκύψει από το «ζευγάρι» Αυστρία-Ουαλία (το δικό τους ματς θα διεξαχθεί κανονικά στις 24 Μαρτίου), με έπαθλο μία θέση στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στο Κατάρ.

«Ο αγώνας ανάμεσα στη Σκωτία και την Ουκρανία αναβάλλεται και μεταφέρεται για το “παράθυρο” του Ιουνίου. Αντίστοιχα και το παιχνίδι ανάμεσα στους νικητές των αγώνων Σκωτία-Ουκρανία και Ουαλία-Αυστρία, θα μεταφερθεί για εκείνη την περίοδο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της FIFA.

ΚΥΠΕ