Κάρτα Φιλάθλου: Κρίσιμη μέρα – Στην επιτροπή Νομικών της Βουλής οι τροποποιήσεις

Αλλαγές στην κάρτα φιλάθλου.

cache 1500x3000 Analog medium 1427160 111287 2132022

Mετά από λίγες μέρες αναβολής, οδηγείται σήμερα για συζήτηση στην επιτροπή Νομικών της Βουλής η πρόταση νόμου του Βουλευτή Κωστή Ευσταθίου για αλλαγές στην κάρτα φιλάθλου.

Στην συνεδρίαση της επιτροπής κλήθηκαν η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, της Αστυνομίας Κύπρου, της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), εκπρόσωποι του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, οι Πρόεδροι και ή Διευθυντές των Σωματείων ΑΕΛ, ΑΝΟΡΘΩΣΗ, ΑΠΟΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ, ΑΕΚ, ΑΡΗΣ, ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΪΟΥ, οι Ιδιοκτήτες/Διαχειριστές των Σταδίων ΝΕΟ ΓΣΠ, «LIMASSOL ARENA», «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ» και «ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ», εκπρόσωποι του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου και των Συνδέσμων Φιλάθλων των Σωματείων ΑΕΛ, ΑΝΟΡΘΩΣΗ, ΑΠΟΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ, ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ και ΟΜΟΝΟΙΑ.

H επιτροπή Νομικών θα ακούσει τόσο τις ποδοσφαιρικές ομάδες όσο και τους Οργανωμένους οπαδούς αλλά και τους υπεύθυνους των σταδίων προτού τοποθετηθεί επίσημα στις όποιες αλλαγές.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου  σε δηλώσεις του στο Economy Today μίλησε για αποτυχία και την ανάγκη τροποποίησης της νομοθεσίας της Κάρτας Φιλάθλου ενώ αποκάλυψε ότι το κερασάκι στην τούρτα ήταν οι διαρροές προσωπικών δεδομένων φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας. Όπως επισημαίνει, διέρρευσαν και τα δικά του στοιχεία.

Η Κάρτα Φιλάθλου δεν έχει πετύχει αυτό για το οποίο έγινε, αφού η μείωση των περιστατικών βίας είναι αποτέλεσμα της μειωμένης προσέλκυσης φιλάθλων στα γήπεδα ελέω και της πανδημίας, σημειώνει ο βουλευτής της ΕΔΕΚ στο Economy Today.

Τονίζεται ότι τα κυριότερα κρούσματα βίας ήταν πάντοτε εξωγηπεδικά.

Ενώ κάθε βδομάδα στα γήπεδα όλων των κατηγοριών και αθλημάτων δυνητικά θα φιλοξενούσαν τουλάχιστον 60.000 φιλάθλους παρατηρείται μεγάλη μείωση σήμερα επειδή δεν έγινε κατορθωτό να απομονωθούν οι πράξεις 30-40 ατόμων και έπρεπε να θεωρηθούν δυνητικοί εγκληματίες όλοι όσοι εισέρχονται στους αθλητικούς χώρους.