Η νέα Mercedes A-Class είναι ένα τεχνολογικό “θαύμα” (εικόνες)

a A-Class, Mercedes-Benz

Παρουσιάστηκε η νέα μικρή Mercedes, της οποίας το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι η πρώτη παρουσία του συστήματος ψυχαγωγίας MBUX σε μοντέλο παραγωγής. Η νέα Mercedes A-Class παρουσιάστηκε στο Άμστερνταμ και έρχεται στην αγορά, με μεγαλύτερο μεταξόνιο, τόσο ώστε να είναι πιο άνετη η πρόσβαση αλλά και οι χώροι για τους επιβάτες στο εσωτερικό. Ο χώρος αποσκευών είναι επίσης μεγαλύτερος, ενώ και σχεδιαστικά το εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί.

Σε αυτό, ασφαλώς παίζει σπουδαίο ρόλο το νέο MBUX, το Mercedes Benz User Experience, το νέο σύστημα ψυχαγωγίας της εταιρείας που υπόσχεται μια νέα εμπειρία για τους χρήστες, μέσω φωνητικών εντολών και με αλγόριθμο που θα μαθαίνει τις συνήθειες του οδηγού, ώστε να προσαρμόζει αναλόγως τη λειτουργία του.

Εμφανισιακά το χαμηλότερο καπό στο εμπρός μέρος, τα νέα φώτα τύπου LED, τα μυτερά φωτιστικά και η εξάγωνη νέα γρίλια, καθώς και οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες του αμαξώματος συνθέτουν μια ενδιαφέρουσα εικόνα, η οποία συνδυάζει και ποιότητα ασφαλώς αλλά και σπορτίφ στοιχεία. Κάπως έτσι δημιουργείται η αισθησιακή αγνότητα που συνόδευε τα σχόλια των ανθρώπων της Mercedes κατά την παρουσίαση και αποτελεί στην ουσία το σλόγκαν της νέας Mercedes-Benz A Class.

Στο εσωτερικό, τις εντυπώσεις κλέβει το νέο ψηφιακό cockpit με την τεράστια οθόνη που εκτείνεται από τον οδηγό μέχρι και το κέντρο του αυτοκινήτου και θυμίζει κατά πολύ τη νέα S-Class.

Τέλος στο κομμάτι των κινητήρων, στην Mercedes είναι υπερήφανοι για τους νέους τετρακύλινδρους με τους οποίους εφοδιάζουν το αυτοκίνητο. Περισσότερο από όλους όμως τον νέο 1.4 λίτρων που εφοδιάζει την Α200. Είναι από την συνεργασία της Mercedes με την Renault και αποδίδει 163 ίππους, με ατού το χαμηλό βάρος. Η άλλη επιλογή όσον αφορά τη βενζίνη είναι εκείνος των 2.0 λίτρων στην Α250. Στους κινητήρες πετρελαίου, η A180d εφοδιάζεται με τον 1.5 λίτρων. Οι δύο μικρότερη συνδυασμοί θα είναι διαθέσιμοι από τον Μάρτιο όταν και θα ξεκινήσει η εμπορική πορεία του αυτοκινήτου και στη συνέχεια, μέσα στο 2018 θα έρθει και η Α250.

Δείτε τις εικόνες:

a1 A-Class, Mercedes-Benz a2 A-Class, Mercedes-Benz a3 A-Class, Mercedes-Benz a4 A-Class, Mercedes-Benz

Famagusta.News