Κοσμοσυρροή στο 43ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού Σωτήρας (BINTEO+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με Χρήστο Νικολόπουλο, Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιο Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ (Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου) το 43ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού® Σωτήρας το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Σωτήρας σε συνεργασία με την τοπική οργάνωση παραγωγών.

Περισσότεροι από τέσσερεις χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν περισσότερες από δέκα παραδοσιακές αλλά και εναλλακτικές συνταγές με βάση το Κολοκάσι Σωτήρας από διακεκριμένους σεφ, καθώς και άλλα εδέσματα με βάση το τοπικό προϊόν της Σωτήρας.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Ναυτιλίας ενώ μεταξύ άλλων στο Φεστιβάλ παρευρέθηκαν η Πρέσβειρα της Πορτογαλίας, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, οι Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες της ελεύθερης Αμμοχώστου, Βουλευτές καθώς και οι διευθυντές των μαρίνων Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου.

FDG 8261 exclusive, Φεστιβάλ Κολοκασιού

Στον χαιρετισμό της η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου ανέφερε ότι τόσο το Υφυπουργείο όσο και η Κυβέρνηση επικροτούν και ενθαρρύνουν τέτοιες δράσεις και εκδηλώσεις οι οποίες προβάλλουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας, ενώ συμβάλλουν στην επιμόρφωση των ντόπιων και των ξένων επισκεπτών με τα παραδοσιακά μας προϊόντα.

FDG 2663 exclusive, Φεστιβάλ Κολοκασιού

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σωτήρας, Γεώργιος Τάκκας επεσήμανε το γεγονός ότι ο Δήμος Σωτήρας τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί εμφανείς και ελπιδοφόρες αλλαγές προς την ανάπτυξη. Αλλαγές που επωφελούν το βιοτικό επίπεδο των δημοτών, που συμβάλλουν στην τοπική αλλά και στην εθνική οικονομία και ενθαρρύνουν την προοπτική για ευημερία σε μια κοινότητα η οποία τα προηγούμενα χρόνια ήταν αποκλειστικά και μόνον εξαρτημένη από την αγροτική παραγωγή.

FDG 2665 exclusive, Φεστιβάλ Κολοκασιού

Χρήστος Νικολόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιος Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγού εμπλούτισαν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς ενώ τιμήθηκαν από τον Δήμο Σωτήρας για τη σημαντική προσφορά τους στην Ελληνική μουσική καθώς και για την παρουσία τους στο Φεστιβάλ.

FDG 2667 exclusive, Φεστιβάλ Κολοκασιού

Επισημαίνεται ότι τα τοπικά προϊόντα της Σωτήρας Κολοκάσι Σωτήρας και Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας έχουν κατοχυρωθεί το 2016 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Προϊόντα με Ονομασία Προέλευσης ενώ ο Δήμος Σωτήρας σε συνεργασία με την οργάνωση παραγωγών προχωρούν σε μεγάλες εκστρατείες προώθησης στο εξωτερικό καθώς και σε συμφωνίες για διάθεση σε γνωστές αλυσίδες υπεραγορών.

FDG 2668 exclusive, Φεστιβάλ Κολοκασιού FDG 2679 exclusive, Φεστιβάλ Κολοκασιού FDG 8184 exclusive, Φεστιβάλ Κολοκασιού FDG 8413 exclusive, Φεστιβάλ Κολοκασιού FDG 8205 exclusive, Φεστιβάλ Κολοκασιού