Παρουσιάστηκε στη Σωτήρα το βιβλίο του Μάριου Αδάμου “Δεκαετία Εν Όπλοις, 1964-1974” (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το βιβλίο πραγματεύεται την ιστορία των Δυνάμεων Καταδρομών στην Κύπρο, την συγκεκριμένη περίοδο, η οποία σημάδεψε τη νεότερη ιστορία της Κύπρου

A 108 scaled Βιβλίο, Δυνάμεις Καταδρομών, Μάριος Αδάμου, Παρουσίαση Βιβλίου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας η παρουσίαση βιβλίου του Μάριου Αδάμου “Δεκαετία εν όπλοις, 1964-1974” από τη Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Σωτήρας και το Κυπριακό Ινστιτούτο Επιστημονικών και Ιστορικών Ερευνών.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο Υποναύαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Φυτιρής και ο Ταξίαρχος ε.α. Κυριάκος Κωνσταντίνου.

“Δεκαετία Εν Όπλοις, 1964 – 1974”

Το βιβλίο “Δεκαετία Εν Όπλοις, 1964 – 1974” πραγματεύεται την ιστορία των Δυνάμεων Καταδρομών στην Κύπρο, την συγκεκριμένη περίοδο, η οποία σημάδεψε τη νεότερη ιστορία της Κύπρου.

Ο Μάριος Αδάμου, μέσα από μαρτυρίες, την υπάρχουσα βιβλιογραφία και τα αρχεία της Ε.Φ., παρουσιάζει, στις 270 σελίδες του βιβλίου του, με συνοπτικό τρόπο και κατά χρονολογική σειρά τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν οι Μοίρες Καταδρομών.

A 077 Βιβλίο, Δυνάμεις Καταδρομών, Μάριος Αδάμου, Παρουσίαση Βιβλίου

Συγκεκριμένα τις μάχες της 31 ΜΚ το καλοκαίρι του 1964 στην Τηλλυρία, την επιχείρηση της Κοφίνου τον Νοέμβριο του 1967 και κυρίως τα γεγονότα του μαύρου καλοκαιριού του 1974, με το πραξικόπημα, την τουρκική εισβολή, συμπεριλαμβανομένης σε ξεχωριστό κεφάλαιο και της επιχείρησης “ΝΙΚΗ”.

A 065 Βιβλίο, Δυνάμεις Καταδρομών, Μάριος Αδάμου, Παρουσίαση Βιβλίου

Επίσης σε ξεχωριστό υποκεφάλαιο στην αρχή γίνεται αναφορά στους πρώτους εθελοντές καταδρομείς, τους “Κοκκινοσκούφηδες” οι οποίοι τον Απρίλιο του 1964 συμμετείχαν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της τουρκανταρσίας στην περιοχή του Πενταδακτύλου.

A 050 Βιβλίο, Δυνάμεις Καταδρομών, Μάριος Αδάμου, Παρουσίαση Βιβλίου

Ξεχωριστά κεφάλαια αποτελούν τα βιογραφικά στοιχεία των πεσόντων καταδρομέων το 1964, το 1967 και το 1974, ενώ στο βιβλίο υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

A 100 Βιβλίο, Δυνάμεις Καταδρομών, Μάριος Αδάμου, Παρουσίαση Βιβλίου A 062 Βιβλίο, Δυνάμεις Καταδρομών, Μάριος Αδάμου, Παρουσίαση Βιβλίου A 058 Βιβλίο, Δυνάμεις Καταδρομών, Μάριος Αδάμου, Παρουσίαση Βιβλίου A 047 Βιβλίο, Δυνάμεις Καταδρομών, Μάριος Αδάμου, Παρουσίαση Βιβλίου A 036 Βιβλίο, Δυνάμεις Καταδρομών, Μάριος Αδάμου, Παρουσίαση Βιβλίου A 057 Βιβλίο, Δυνάμεις Καταδρομών, Μάριος Αδάμου, Παρουσίαση Βιβλίου A 002 Βιβλίο, Δυνάμεις Καταδρομών, Μάριος Αδάμου, Παρουσίαση Βιβλίου A 006 Βιβλίο, Δυνάμεις Καταδρομών, Μάριος Αδάμου, Παρουσίαση Βιβλίου

Famagusta.News / Εικόνες: Χριστόφορος Λυσής / Βίντεο: Γιάννης Μούγιος