Ανεμοστρόβιλος είχε «κτυπήσει» τον Κόρνο το 1985 – Είχε αφήσει πίσω του και ένα νεκρό

ImageHandler ανεμοστρόβιλος, Κόρνος

Ο πατέρας που χάθηκε μπροστά στα μάτια του γιου του.

Οι χθεσινές εικόνες στη δυτική Λευκωσία θύμιζαν στους κατοίκους του Κόρνου τις τραγικές στιγμές που είχαν ζήσει οι ίδιοι το 1985.

Ήταν 29 Μαΐου, γύρω στη μια το μεσημέρι, όταν σε κάποια στιγμή είδαν να κατευθύνεται προς το μέρος τους και τα σπίτια τους, ανεμοστρόβιλος και να “σαρώνει” τα πάντα στο πέρασμα του. 

Μεγάλο τμήμα του χωριού καταστράφηκε, στέγες, πόρτες και παράθυρα “ξεριζώθηκαν” ενώ ένας πατέρας έχασε τη ζωή του, όταν το τρακτέρ από τη δύναμη του ανεμοστρόβιλου αναποδογυρίστηκε, καταπλακώνοντας τον. Εκεί μαζί του,  ήταν ο γίος του, ο οποίος τον είδε να σκοτώνεται. 

Η κύρια είσοδος του χωριού είχε κλείσει λόγω των τεράστιων καταστροφών. Έντρομοι όλοι οι κάτοικοι του χωριού ενώ οι γονείς που επέστρεφαν από τη δουλεία τους φώναζαν, καθώς δεν μπορούσαν να έχουν εύκολη πρόσβαση στο χωριό και να δουν τι γίνεται με τα σπίτια τους αλλά κυρίως τα παιδιά τους. 

Είναι γνωστό πως ο ανεμοστρόβιλος είναι σπάνιο φαινόμενο ωστόσο είχε καταγραφεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Πρόκειται για αποτέλεσμα υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσει καταιγιδοφόρες νεφώσεις.

*Φωτογραφία Αρχείου

Δείτε επίσης: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τη Δ. Λευκωσία – Δεν έμειναν στα σπίτια τους 40 οικογένειες

 

Πηγή: ant1iwo.com