Έφυγε από τη ζωή πριν προλάβει να πάρει το απολυτήριο του… σήμερα θα το παραλάβει ο νονός του στη θέση του

ImageHandler 1 Ανθρώπινα, απολυτήριο, Νέα Αμμοχώστου

«Δεν πρόλαβε να ζήσει… Δεν πρόλαβε να χαρεί τίποτα στη ζωή του… Δυστυχώς, μοίρα κακή έκοψε το νήμα της ζωής του πρόωρα και άδικα»

Ο Γιάννης Εγγλέζου ήταν ένα 17χρονο αγόρι γεμάτο αγάπη για τη ζωή, με ένα γεμάτο χαμόγελο, ένα χαμόγελο λαμπερό. Ήταν ευαίσθητος, κοινωνικός και καλοσυνάτος. Ήταν η καρδιά της παρέας και αγαπούσε πολύ τους φίλους του. Δυστυχώς όμως, έφυγε τόσο πρόωρα για το μακρύ και χωρίς γυρισμό ταξίδι αφήνοντας πίσω τα όνειρα του. Το αγαπημένο του σχολείο… 

Εκδήλωση στη μνήμη του αδικοχαμένου σε τροχαίο δυστύχημα Γιάννη Εγγλέζου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα δεξιώσεων «ΜΕΓΑΡΟ» στο Ξυλοφάγου στις 7:30 το βράδυ.  
Θα απονεμηθεί τιμής ένεκεν το απολυτήριο με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Γονέων και του Διευθυντή της Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αυγόρου. 

Η οικογενειακή φίλη και υπεύθυνη της συντονιστικής επιτροπής, Μαρία Ευαγγέλου, αναφέρει στο ant1iwo: 
«Ο Γιάννης γεννήθηκε στις 21/7/1998 στο Ξυλοφάγου. Ήταν ένα υπέροχο παιδί, όλο ζωή. Καλόκαρδος και τολμηρός, δεν φοβόταν τον κίνδυνο. Είχε ακόμα έναν αδελφό και οι γονείς του, Παναγιώτης και Γιώτα Εγγλέζου, είναι  πολύ καλοί άνθρωποι. Πάντα πάλευαν για το καλύτερο και μεγάλωσαν τα παιδιά τους με ήθος και αρχές.  
  Ο Γιάννης ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του– μηχανικός βαρέων οχημάτων-και τα απογεύματα, μετά το διάβασμα, πήγαινε και τον βοηθούσε. Όταν τελείωσε το Γυμνάσιο το 2013, γράφτηκε στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου, στον κλάδο της μηχανολογίας. Ήταν καλός μαθητής και τον αγαπούσαν πολύ όλοι οι καθηγητές του. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στο σχολείο. Τίποτα όμως δεν πρόλαβε να χαρεί… 

CE93CEB9CEACCEBDCEBDCEB7CF82201 Ανθρώπινα, απολυτήριο, Νέα Αμμοχώστου

Στις 18 Σεπτεμβρίου  2015…

Ο Γιάννης οδηγούσε τη μοτοσυκλέτα του και κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τη ζωή του. Έσβησε στην άσφαλτο μαζί έσβησαν και τα όνειρα του, το υπέροχο χαμόγελο του! Καίγεται η ψυχή των γονιών του, τίποτα και κανείς δεν μπορεί να παρηγορήσει δυο γονείς που ακόμα δεν έμαθαν πως ακριβώς συνέβη το τροχαίο. Κανείς δεν μπορεί να περιγράψει τον πόνο τους…
  Όλοι εμείς που τον αγαπούσαμε, οι φίλοι και οι συμμαθητές του, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το χαμόγελο του, τα αστεία του, τις συμβουλές του (σε όλους έλεγε να μην αγχωνόμαστε). Θεέ μου πόσο μας λείπει!!!   
 Με την βοήθεια της οικογένειας του, του Συνδέσμου Γονέων και του Διευθυντή της Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αυγόρου, αποφασίσαμε να κάνουμε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη. Θα απονεμηθεί τιμής ένεκεν το απολυτήριο και θα το παραλάβει ο νονός του, κύριος Ηλίας Κάτζης. 
Υπεύθυνος της Τροχαίας Αμμοχώστου θα μας μιλήσει για την οδική ασφάλεια γιατί οφείλουμε να θέσουμε ως βασική μας προτεραιότητά την καλλιέργεια οδικής συνείδησης στους νέους μας από μικρή ηλικία, ώστε να αναπτύξουν σωστή συμπεριφορά ως προς τη χρήση του οδικού δικτύου. Επίσης, τα παιδιά της σχολής θα μας παρουσιάσουν την μουσικοχορευτική τους παράσταση και θα ακούσουμε το τραγούδι που γράφτηκε για τον Γιάννη. Η είσοδος θα είναι 10 ευρώ με φαγητό και ποτό. 
  Θα είναι μια βραδιά με πολλή μουσική και χαμόγελα αφιερωμένα σε ένα πολύ ξεχωριστό αγόρι που βρίσκεται στην αγκαλιά του Θεού και των Αγγέλων!». 

 

Πηγή: ant1iwo.com