Μια αλλιώτικη διάλεξη: Η καθημερινότητα ενός ατόμου μετά από ένα… τροχαίο ατύχημα

ImageHandler Ανθρώπινα, Νέα Αμμοχώστου

Μια εντελώς διαφορετική διάλεξη με θέμα τα τροχαία ατυχήματα, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Υπαίθριο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων του Δήμου Δερύνειας.

Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών…

Τα τροχαία ατυχήματα μέσα από την καθαρή ματιά των παιδιών του νηπιαγωγείου του Δήμου, αποτυπώνονται στην παιδική έκθεση ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Δήμο Δερύνειας μαζί με τη διάλεξη με θέμα: «Τροχαία Ατυχήματα. Η καθημερινότητα ενός ατόμου μετά από… ένα τροχαίο ατύχημα».  
Κύριος ομιλητής ήταν ο κύριος Σταύρος Σταύρου από την Δερύνεια. Ο κύριος Σταύρου είχε ένα τροχαίο ατύχημα και απο το 2012 είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

CE94CEB5CF81CF85CEBDCEB5CEB9CEB1 Ανθρώπινα, Νέα Αμμοχώστου

 Μίλησε για όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά, τα προβλήματα υγείας που δημιουργήθηκαν με το τροχαίο, την συμπεριφορά των συνανθρώπων μας απέναντι σε ένα άτομο με αναπηρία και για την ιστορία του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου από το Κιβισίλι (χωριό στην επαρχία Λάρνακας). Ο 18χρονος Κωνσταντίνος, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα πριν 10 χρόνια. Πήγαινε στο νοσοκομείο για να δει το μωράκι του που είχε γεννηθεί 5 μέρες πριν. Ο αδικοχαμένος πατέρας, αν ζούσε, χθες θα γινόταν 28 ετών . 
  
Επίσης συζητήθηκαν τα εξής θέματα: 

Τα ψυχικά τραύματα και η αρνητική επιρροή στις προσωπικές σχέσεις και την επαγγελματική σταδιοδρομία του παθόντα, που μπορεί να τον συνοδεύουν για όλη του τη ζωή.

Ο αρνητικός αντίκτυπος για την οικογένεια και τους συγγενείς των θυμάτων.

Το κόστος επιβίωσης με αναπηρία από τροχαίο ατύχημα, είναι ασήκωτο για τον παθόντα αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας.

Στο τέλος, άναψαν κεράκια στην μνήμη όλων των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα.

CE94CEB5CF81CF8DCEBDCEB5CEB9201 Ανθρώπινα, Νέα Αμμοχώστου  
CE94CEB5CF81CF8DCEBDCEB5CEB9CEB1203 Ανθρώπινα, Νέα Αμμοχώστου

 

Πηγή: ant1iwo.com