Ο θάνατος που δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος

Ποια ήταν η Χάρις Λουκέα που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ενώ στο αυτοκίνητο ήταν και ο ίδιος

wkky 000 1312x819 1 ΔιονυσηΣ ΠαπαγιαννοπουλοΣ, Τροχαίο, τροχαιο δυστυχημα

Με το ανυπέρβλητο υποκριτικό του ταλέντο όπου με μοναδική μαεστρία κινούνταν από την κωμωδία και στο δράμα (φανερώνοντας ένα άλλο πρόσωπο), ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος έγραψε τη δική του ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο. Έβαλε τη δική του σφραγίδα και μέχρι σήμερα κανείς δεν στάθηκε τυχερός να τον διαδεχτεί.

Λένε πως οι σπουδαίοι ηθοποιοί μια φορά γεννιούνται και όταν φεύγουν από τη ζωή, μένουν ζωντανοί μέσα από το έργα τους. ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος μένει ζωντανός και στις καρδιές του κόσμου και δεν είναι τυχαίο που είναι αγαπημένος ακόμα και στις νεότερες γενιές. Να είναι μόνο το τεράστιο υποκριτικό του ταλέντο; Να είναι αυτή η συστολή και ο σεβασμός με τα οποία υπηρέτησε την Τέχνη;

Είναι. Είναι αυτά, μαζί και με όσα έβγαζε ο ίδιος. Λένε πως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Και στο βλέμμα του «Νιόνιου» μπορούσες να δεις την ευαισθησία του, τη ευγένειά του, μια κρυφή μελαγχολία. Τι και αν πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους κωμικούς που γέννησε ετούτος ο τόπος;

wkky 2 ΔιονυσηΣ ΠαπαγιαννοπουλοΣ, Τροχαίο, τροχαιο δυστυχημα

Αλλά σάμπως είναι ψέματα που λένε πως οι κωμικοί μπορεί να κάνουν τον κόσμο να γελάει, όμως, στην καθημερινότητά τους είναι περισσότερο μελαγχολικοί. Κάπως έτσι ήταν και ο Παπαγιαννόπουλος. Φίλος καλός και ακόμα καλύτερη παρέα, όμως, ήταν κι ένας ευαίσθητος άνθρωπος. Και η ευαισθησία του αυτή ένιωσε τη μεγαλύτερη αντάρα, όταν σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα η νεαρή συνάδελφός του, Χάρις Λουκέα.

Ο σπουδαίος ηθοποιός βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο, ενώ τον θάνατό της δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

Το ημερολόγιο έγραφε Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 1978. Ήταν 9.30 το πρωί, όταν στο 6ο χιλιόμετρο Φαρσάλων – Μικροθηβών (έξω από τα Φάρσαλα) το αυτοκίνητο με οδηγό το νεαρό ηθοποιό (ήταν 27 ετών τότε) Ιωάννη Μιχαλάκο λόγω ολισθηρότητας και χωρίς να έχει αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, εξετράπη και προσέκρουσε σε ένα στύλο του ΟΤΕ.

Στο όχημα επέβαιναν εκτός από τον οδηγό, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, η Χάρις Λουκέα, η Πόπη Λάζου και η Μίνα Πολίτου. Οι πέντε τους κατευθύνονταν από τα Φάρσαλα στη Χαλκίδα όπου το προηγούμενο βράδυ, ο θίασος του Παπαγιαννόπουλου ανέβασε με μεγάλη επιτυχία το έργο «ο Μαγκούφης».

wkky 1 ΔιονυσηΣ ΠαπαγιαννοπουλοΣ, Τροχαίο, τροχαιο δυστυχημα

Από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου ανασύρθηκε νεκρή η Χάρις Λουκέα, η οποία καθόταν στη θέση του συνοδηγού και βρήκε ακαριαίο θάνατο. Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος τραυματίσθηκε σοβαρά ενώ ελαφρά τραυματισμένες ανασύρθηκαν οι ηθοποιοί Πόπη Λάζου και Μίνα Πολίτου.

Το τραγικό δυστύχημα έγινε πρωτοσέλιδο στον Τύπο της εποχής, όπου μεταξύ άλλων αναφερόταν πως ο Παπαγιαννόπουλος έφερε κάταγμα της δεξιάς κλείδας και θλαστικό τραύμα στο κεφάλι. Μάλιστα, διευκρίνιζαν πώς σκοτώθηκε η 42χροη Λουκέα, ενώ έλεγαν πως ο Παπαγιαννόπουλος αγνοούσε στην αρχή το θάνατό τους, ενώ ενημερώθηκε αργότερα.

Τον χαμό της όμορφης ηθοποιού δεν τον ξεπέρασε ποτέ. Τον σημάδεψε και τον κουβάλαγε για τα επόμενα χρόνια της ζωής του. Σε δήλωσή του είχε πει πως έφταιγε η κακιά η ώρα και ίσως η Λουκέα  να μην είχε χάσει την ζωή της αν το αμάξι έπεφτε στο χιόνι και δεν συγκρουόταν με τον στύλο.

dfdg ΔιονυσηΣ ΠαπαγιαννοπουλοΣ, Τροχαίο, τροχαιο δυστυχημα

Ήταν μόλις 42 χρόνων όταν η ηθοποιός έχασε ακαριαία και τραγικά τη ζωή της στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η Χάρις Λουκέα ήταν παντρεμένη, αφήνοντας πίσω της ένα μικρό παιδί.

Εκτός από ηθοποιός ήταν και φωτομοντέλο, εξ΄ ου και η ιδιαίτερη ομορφιά της. Ήταν ξαδέλφη της Σταρ Ελλάς Τζένης Λουκέα. Στον κινηματογράφο είχε πάρει μέρος σε αρκετές ταινίες όπως: «Γκόλφω», «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» και «Η κυρά μας η Μαμή».

Πηγή