«Σήμερα έκλεισα τα 101 και δεν στεναχωριέμαι που δεν έκανα παιδιά, έχω πολλούς ανθρώπους δίπλα μου που με αγαπάνε»

ImageHandler 101 ετών, Αναστασία Σαρρή, Παιδεία, Φίλοι

Η κυρία Αναστασία Σαρρή σήμερα κλείνει τα 101 και είναι πολύ ευτυχισμένη. Συγγενείς και φίλοι της ευχήθηκαν να τα χιλιάσει. Εκείνη με ένα χαμόγελο δεν σταματούσε τις ευχαριστίες, σε μια ιδιαίτερη μέρα που ονειρεύονται να ζήσουν όλοι…

 Η κυρία Σαρρή γεννήθηκε στις 23/3/1917 στη Ξυλοτύμπου και είχε 9 αδέλφια. Με τον σύζυγό της έζησαν πολλά χρόνια στην Αγγλία. Εκείνη εργαζόταν ως ράπτρια και εκείνος ήταν κουρέας και μουσικός. Δεν έχει δικά της παιδιά, αλλά έχει σαν παιδιά της τα ανίψια της και τα παιδιά τους.

Ήταν πάντα ιδιαίτερα κοινωνική και χαμογελαστή. Όνειρο της ήταν να ζήσει πολλά χρόνια και πάντα έλεγε στα ανίψια της: «Παρακαλώ το Θεό να με αφήσει να ζώσω μέχρι τα 100. Μακάρι να ζήσω πολλά χρόνια!». Της άρεσε πάντα να φροντίζει τον εαυτό της και δεν αγχωνόταν σχεδόν ποτέ. 

Η ανιψιά της, η κυρία Χριστίνα Χρισοστόμου αναφέρει στο ant1iwo:

«Πάντα η θεία μου μας έλεγε πόσο πολύ ήθελε να ζήσει μέχρι τα 100. Χαιρόμαστε όχι μόνο που τα κατάφερε αλλά που τα πέρασε!
Όταν την ρωτούν ποιο είναι το μυστικό της και τι πρέπει να κάνει κανείς για να ζήσει τόσα πολλά χρόνια, τους λέει: «Πάντα τα βράδια έπινα ένα ποτήρι κρασί ή ζιβανία. Δεν αγχωνόμουν εύκολα αλλά είχα και έναν καλό σύζυγο που με αγαπούσε και με φρόντιζε». 
Πάντα ήμουν δεμένη με τη θεία μου και για 12 χρόνια ζούσε μαζί μας, στο σπίτι μου. Την φρόντιζα και την αγαπούσα. Τους τελευταίους 2 μήνες την φέραμε στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας που είναι κοντά μας και έτσι μπορούμε να ερχόμαστε καθημερινά να την βλέπουμε. 
 Δεν στεναχωριόταν που δεν έκανε δικά της παιδιά, ίσως επειδή πάντα είχε κοντά της εμάς, τα ανίψια της. Πάντα κοντά της όμως είχε και πολλούς φίλους αλλά και συγγενείς που πραγματικά την αγαπούσαν. 
Της ευχόμαστε να τα χιλιάσει και μακάρι όλος ο κόσμος να έχει μια τόσο ήρεμη ζωή όπως είχε η θεία μου». 

IMG_1719

IMG_1731

stasi

 

Πηγή: ant1iwo.com