Το πρώτο θανατηφόρο στην Κύπρο

ImageHandler Ανθρώπινα

Τότε που στην Κύπρο υπήρχαν μόνο 364 αυτοκίνητα και 64 μοτοσυκλέτες…

Κάποτε στο νησί μας όλα ήταν αλλιώς…

Δεν υπήρχαν δρόμοι, μεταφορικά μέσα ήταν τα γαϊδούρια, οι καμήλες, οι άμαξες και οι καρέττες (καρέττα ήταν σαν κάρο που το έσερναν βόδια). 
Το 1907 ήρθε στην Κύπρο το πρώτο αυτοκίνητο και το 1923 κυκλοφορούσαν στο νησί: 364 εγγεγραμμένα αυτοκίνητα, 64 μοτοσυκλέτες ενώ υπήρχαν 738 πρόσωπα που κατείχαν άδεια οδήγησης.

5028 P 500 500 Ανθρώπινα

Tο 1923 σημειώθηκε  και το πρώτο τροχαίο δυστύχημα στην Κύπρο …

Ήταν στην Λευκωσία και συγκεκριμένα στον Άγιο Δομέτιο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός προσώπου. Ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και ακύρωσης της άδειας του.
Γύρω στο 1980 γράφτηκε το πρώτο πολύνεκρο δυστύχημα στην Κύπρο. Στον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Κοφίνου, λίγο έξω από το χωριό Αγγλισίδες, εντοπίστηκε ένα όχημα το οποίο έπειτα από τροχαίο είχε μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών. Το πρωί, περαστικοί οδηγοί κάλεσαν την αστυνομία η οποία όταν έφθασε στο σημείο αντιλήφθηκε ότι μέσα στο όχημα υπήρχαν πρόσωπα. Μέλη της πυροσβεστικής που κλήθηκαν για απεγκλωβισμούς, ανέσυραν από το όχημα 5 νεκρούς. Από τότε μέχρι σήμερα, δυστυχώς, είναι αμέτρητα τα θύματα που μετράει η χώρα μας στην άσφαλτο.

 

Πηγή: ant1iwo.com