ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Πλούσιο σε δράσεις το Φεστιβάλ Παιδιού

Φεστιβάλ Φεστιβάλ Παιδιού 2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 25ο Παιδικό Φεστιβάλ και 11ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Παιδιού του Δήμου Αγίας Νάπας.

Με τη βοήθεια όλων των φορέων και των εθελοντών, εκατοντάδες παιδία με τους γονείς τους, φιλοξενήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο της Αγίας Νάπας.

Εκεί, είχαν την ευκαρία να τραγουδήσουν με τον νεαρό τραγουδιστή Νάσο, τους Youtubers Πουρνάρα, Νatasha Kay, Mazlimaz και Mario Tube.

Φεστιβάλ9 Φεστιβάλ Παιδιού 2019

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου, σε όλο τον χώρο του γηπέδου είχαν δημιουργηθεί γωνιές δραστηριοτήτων όπως Χειροτεχνία, Ζωγραφική/Αγιογραφία, Αγγειοπλαστική, Πλαστελίνη, Ζωγραφική Προσώπου, να κατασκευάσουν πρωτότυπα παιγνίδια και κατασκευές, να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στη Ξιφασκία και να παίξουν Καλαθόσφαιρα με τους Peace Players – Cyprus.

 

Φεστιβάλ6 Φεστιβάλ Παιδιού 2019

Φεστιβάλ10 Φεστιβάλ Παιδιού 2019

Φεστιβάλ7 Φεστιβάλ Παιδιού 2019

Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι μικροί μάγειρες του Ανοικτού Σχολείου, οι οποίοι έφτιαξαν με πολύ μεράκι ωραιότατες βάφλες για όλους.

Φεστιβάλ11 Φεστιβάλ Παιδιού 2019

Ενδιαφέρον ήταν και το περίπτερο Ρομποτικής, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε αυτή από τους εκπαιδευτικούς του Ανοικτού Σχολείου, κάνοντας πρώτα βήματα με Lego We Do και από τα Τμήματα Ρομποτικής του Πολιτιστικού Ομίλου Απόπλους Φρενάρους με εκπαιδεύτρια την Κατερίνα Χατζηγεωργίου και την ομάδα της, οι οποίοι παρουσίασαν Next Spin Art, Encino ERP Pro programming, Meet Edison Sumo Wrestling & Barcode Programming, Next race car, Pre boot car.

Ενημερώθηκαν επίσης από την Αστυνομικό της Γειτονιάς για τον Παρατηρητή και τον Αστυνομικό της Γειτονιάς, η οποία τους πρόσφερε αναμνηστικά δωράκια απόλαυσαν το παγωτό που τους πρόσφερε δωρεάν η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας Π.Ο.Π.Ο και είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν βιβλία της αρεσκείας τους από την Έκθεση βιβλίου.

Οι μασκότ Mirror People, Mirror Unicorns και Polar Bear της ομάδας «Πολύχρωμη Διασκέδαση» αλλά και οι Μαζορέτες της Αιμιλίας Σαλούτα εντυπωσίασαν τα μικρά παιδάκια τα οποία έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Φεστιβάλ2 Φεστιβάλ Παιδιού 2019

Στο χώρο λειτουργούσαν περίπτερα των Συνδέσμων γονέων του Δημοτικού Σχολείου «Αντώνης Τσόκκος» και του Νηπιαγωγείου Αγίας Νάπας, όπου πωλούνταν διάφορες λιχουδιές και τα κέρδη από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τις ανάγκες των δύο σχολείων.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τις διευθύνσεις του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Αγίας Νάπας, τους Συνδέσμους Γονέων, το Ανοικτό Σχολείο, την Εκκλησία Αγίας Νάπας και όλους τους εθελοντές για την αγαστή συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά τους, οι οποίοι όπως επισήμανε συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση του Φεστιβάλ.

Πηγή: ΚΥΠΕ