“Η σεξουαλική παρενόχληση και η κακομεταχείριση ήταν πάντα ανεκτές στη μόδα”

kristi terlingkton ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ, ΚΡΙΣΤΙ ΤΕΡΛΙΓΚΤΟΝ, ΜΟΝΤΕΛΟ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

«H βιομηχανία της μόδας περιβάλλεται από αρπακτικά που ευημερούν από τη συνεχή απόρριψη και τη μοναξιά που πολλοί από εμάς έχουμε βιώσει σε κάποιο στάδιο της καριέρας μας»

Αυτό δήλωσε το σούπερ μόντελ της δεκαετίας του ‘90, Κρίστι Τέρλινγκτον Μπερνς, που υπήρξε ένα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα στον κόσμο τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν.

Με αφορμή το σκάνδαλο με τον παραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάνστιν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση ή και βιασμό από τουλάχιστον 40 γυναίκες, σε συνέντευξή της στo WWD, το γνωστό μοντέλο, τόνισε ότι στον χώρο της μόδας σεξουαλική παρενόχληση και κακομεταχείριση είναι ευρέως διαδεδομένες και ανεκτές.

«Αισθάνομαι τυχερή που δεν είχα προσωπικά κάποια τραυματική εμπειρία, αλλά επίσης γνωρίζω ότι δεν είμαι ο κανόνας, διευκρίνισε. Ήμουν τυχερή, επειδή η μητέρα μου ήταν μαζί μου στην αρχή και έπειτα όταν γνώρισα την επιτυχία τη χειρίστηκα με ιδιαίτερη προσοχή. Είχαμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που υποτίθεται ότι έπρεπε να μας προσέχουν.

Υπήρξαν πολλές φορές που δεν μπορούσα να πιστέψω ποιοι μας φρόντιζαν στα πρώτα ταξίδια στο Μιλάνο, το Παρίσι ή το Λονδίνο. Έφτανα με πτήση και έβρισκα έναν ανατριχιαστικό τύπο playboy εκεί για να με συναντήσει. Εκ των υστέρων, φοβάμαι ότι μπορεί να είχα τον ρόλο «μαγνήτη» που περιγράφεται στις ιστορίες για αυτά τα αρπακτικά που κάνουν άλλες γυναίκες να αισθάνονται προστατευμένες.

 Αν ήξερα πώς σκέφτονταν και συμπεριφέρονταν αυτοί οι άνδρες θα έμενα μακριά τους. Δεν ξέρω αν αυτοί οι μεγάλης ηλικίας άνδρες είναι ακόμα στη σκηνή ή όχι. Τρέμω και μόνο που σκέφτομαι ότι μπορεί να μας θάψουν όλους.

 Νομίζω ότι η βιομηχανία θα μπορούσε να προστατεύει καλύτερα τις νεότερες γυναίκες και τους άνδρες. Είναι μία βιομηχανία ψυχαγωγίας που δεν είχε ποτέ ένα ισχυρό σωματείο».

Αυτά υπογράμμισε η Κρίστι Τέρλινγκτον Μπερνς, προσθέτοντας πως ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθούν τα νεαρά μοντέλα είναι να μείνουν στο σχολείο μέχρι να ενηλικιωθούν.

«Αλλά αυτό είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος. Πρέπει να διδάξουμε στα κορίτσια μας και τα νεαρά αγόρια πώς να προστατευτούν και να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους εναντίον των αρπακτικών σε κάθε τομέα της ζωής τους»

Η Κρίστι Τέρλινγκτον έχει ιδρύσει τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Every Mother Counts» η οποία βοηθά γυναίκες σε όλο τον κόσμο να γεννήσουν με ασφάλεια.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τις τελευταίες μέρες η Κάμερον Ράσελ γνωστό μοντέλο συγκεντρώνει στο Instagram ιστορίες από συναδέλφους της με θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση στον κόσμο της μόδας με το hashtag #MyJobShouldNotIncludeAbuse («το επάγγελμά μου δεν πρέπει να περιλαμβάνει κακοποίηση»).

Μέχρι στιγμής, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 408 ανώνυμες δημοσιεύσεις, οι οποίες μιλούν για κακομεταχείριση, αλαζονική συμπεριφορά, σεξουαλική παρενόχληση και σεξουαλική κακοποίηση φωτογράφων σε μοντέλα.

 

Πηγή: AlphaNews.live